IZBORI HPK 2017.

U 2017. godini u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (Komora) provode se Izbori&...

PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

Pravno ekonomska klinika je volonterski projekt Pravnog i Ekonomskog fakulteta u O...

HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore zajedno sa predstavnicima Poljoprivred...

OBJAVLJEN PRAVILNIK O PROVEDBI MJERE 16 - SURADNJA

U Narodnim novinama broj 101/17 od dana 12. listopada 2017. objavljen je Pravilnik...

OBAVIJEST ZA TESTIRANJE KANDIDATA

Pismeno testiranje kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja za prijam ...

  • IZBORI HPK 2017.

  • PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

  • HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

  • OBJAVLJEN PRAVILNIK O PROVEDBI MJERE 16 - SURADNJA

  • OBAVIJEST ZA TESTIRANJE KANDIDATA

Nalazite se:  

 

 

Hrvatska poljoprivredna komora na temelju ispunjenih obrazaca zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača sastavila je popis i ponude te ih proslijedila na daljnje pregovore Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kako bi se što hitnije dogovorio dolazak katarskih stručnjaka.

Ispunjene obrasce do sada je poslao veći broj zadruga, tvrtki, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga. Ostali koji su zainteresirani za izvoz i katarske investicije i dalje mogu ispuniti OBRAZAC te poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

 

 

 

E-mail Ispis PDF
 

Dana 22. svibnja, 2013. godine održan je sastanak na na temu „Ulaganje države Katar u hrvatski prehrambeni sektor“ kako bi se uspostavili inicijalni kontakti i definirali potencijali suradnje.Na inicijativu Ministarstva vanjskih i europskih poslova i na poziv Hrvatske poljoprivredne komore sastanku su prisustvovali poljoprivredni proizvođači, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije.

 

Predstavnici iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Dražen Margeta, voditelj službe Uprava za gospodarsku bilateralnu suradnju i dr.sc. Boris Havel izvijestili su sugovornike o mogućnostima koje postoje za dugoročnu suradnju u poljoprivredi i prehrambenoj industriji te istaknuli sljedeće:

  1. Poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj za potrebe Katara moguća je  kroz ulaganja u postojeće farme ili dugoročni zakup poljoprivrednog zemljišta na kojem bi proizvodnja bila posebno usmjerena katarskim potrebama.
  2.  
  3. Prednost je što Hrvatska ima plodno, kemijski i biološki nezagađeno zemljište na raspolaganju za takve svrhe, a postojeći klimatski uvjeti gotovo su idealni u smislu temperature i oborina. Voda je uvelike dostupna od površinskih tokova, podzemnih voda i oborina.
  4.  
  5. Izvoz postojeće proizvodnje iz Hrvatske u Katar poglavito je moguć u području visoko kvalitetnih proteina: govedine, junetine i teletine (rashlađeno), manje količine svjetske klase janjetine (rashlađeno), peradi (smrznuto ili rashlađeno), razne ribe i morskih plodova (rashlađeno i smrznuto) te sve vrste polutrajnih i trajnih salama, povrća i prerađene konzervirane hrane.

 

Kao slijedeći logičan korak u utvrđivanju kapaciteta suradnje, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova predložili su zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima da pošalju konkretne i precizne ponude na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Hrvatski poljoprivredni proizvođači zahvalni su na inicijativi i zainteresirani su za mogućnosti ulaganja države Katar u hrvatski prehrambeni sektor kroz uzgoj stoke (govedine, teletine i ovčetine), peradi, kao i za uzgoj žitarica (kukuruza i pšenice), te uzgoj tune.

 

 

 

 

 

Ažurirano ( Petak, 28 Lipanj 2013 11:22 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 

Sastanak G. Mato Brlošića, predsjednika HPK, sa Gđom. Siglinde Saalschmidt na temu stanje u hrvatskoj poljoprivredi, te mogućnost međusobne suradnje.

Početkom Studenog, 2012 god, G. Mato Brlošić, predsjednik HPK održao je sastanak sa Gđom. Siglinde Saalschmidt, službenicom njemačkog Saveznog ministarstva prehrane, poljoprivrede i zaštite potrošača na temu  stanje u hrvatskoj poljoprivredi, te mogućnost međusobne suradnje.

Više...
 

OPG zapošljavanje 14 Ožujak 2013

 

OPG izjednačen u pravima sa tvrtkama

Početak rješavanja pitanja sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi sada se čini kao jako daleko. Prošlo je 2 godine i puno je truda uloženo u usuglašavanje, dopisivanje i predlaganje kako bi se riješio problem koji je dugo bio neriješen u poljoprivredi. 

Više...
Ažurirano ( Četvrtak, 14 Ožujak 2013 17:31 ) Written by: administrator
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 154 od 159

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi