Hrvatska poljoprivredna aplikacija Agrodox od danas besplatna za sve članove HPK

Objavljeno: 08.12.2020.

Hrvatska poljoprivredna komora i zagrebačka tvrtka Intertim sklopili su danas Ugovor o poslovnoj suradnji temeljem kojeg će tvrtka Intertim svim hrvatskim poljoprivrednicima, članovima Hrvatske poljoprivredne komore, ustupiti na besplatno korištenje poljoprivrednu mobilnu aplikaciju Agrodox. Ugovor su potpisali predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović i direktor tvrtke Intertim Jan Marinac.

„Hrvatska poljoprivrede komora kao jedan od prioritetnih ciljeva postavila je rad na većoj digitalizaciji i korištenju modernih tehnologija u poljoprivredu. To je ujedno i jedan od ključnih ciljeva buduće Zajedničke poljoprivredne politike EU. Raduje nas što hrvatski poljoprivrednici od danas imaju mogućnost korištenja jedna moderne hrvatske poljoprivredne mobilne aplikacije, što je dokaz da Hrvatska ima znanja i stručnjake koji su spremni tržištu ponuditi nova tehnološka rješenja, a koja poljoprivrednicima mogu olakšati rad na njihovim gospodarstvima. Agrodox će ubuduće objavljivati i sve informacije i vijesti iz Hrvatske poljoprivredne komore, te zakonodavne promjene kako u Hrvatskoj, tako i na razini EU, izjavio je na potpisivanju ugovora Mladen Jakopović“, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

„Aplikacija je namijenjena svima koji se bave poljoprivredom, a omogućit će im da besplatno i jednostavno vode sve aktivnosti na svom poljoprivrednom gospodarstvu, posebice vezane za obradu tla i uzgoj poljoprivrednih nasada. Osim praćenja poljoprivrednih aktivnosti, aplikacija će nuditi i ostale alate poput agrometeorološke prognoze, kalkulatora gnojidbi i sjetve te preračunavanja jedinica površine i volumena. Kroz sustav gamifikacije omogućit će se ispunjavanje zanimljivih kvizova kojima će korisnici moći jednostavno saznati svoju trenutnu poziciju i uskladiti svoju poljoprivrednu praksu sa zakonodavnim okvirom i dobrom proizvođačkom praksom, a čime se želi započeti individualna mogućnost jednostavnog savjetovanja“, izjavio je Jan Marinac, direktor tvrtke Intertim.

Marinac kaže kako će aplikacija također sadržavati informacije poput vijesti iz agro biznisa, obavijesti o novim projektima, inovacijama, nacionalnim i europskim projektima te jednostavne i sažete informacije o načinu uzgoja raznih usjeva, voća i povrća, namijenjene poljoprivrednicima početnicima.

 „Osim besplatne aplikacije, osmislili smo i cjelokupni program za profesionalne poljoprivredne proizvođače kojima će omogućiti besplatni pristup profesionalnom sustavu za upravljanje farmom (Farm Management Software – FMS) u suradnji s tvrtkom Agrivi“, ističe Marinac.

Aplikacija se može besplatno i jednostavno preuzeti sa službenih mobilnih trgovina Apple AppStore i Google Play. Korištenje aplikacije iznimno je jednostavno obzirom na to da za korištenje funkcija aplikacije nije potrebna registracija, već se aplikacija može koristiti odmah po instalaciji. Ako korisnik želi koristiti dodatne funkcionalnosti potrebna je registracija, koja je opet iznimno jednostavna i potpuno besplatna, objasnio je Jan Marinac.

U HPK ističu kako su spremni podržati i sve druge slične projekte hrvatskih start-up tvrtki koje su usmjerene na modernizaciju poljoprivrede te bolju digitalnu povezanost i primjenu novih znanja u poljoprivredi.

„Informacija je danas moć, a to se sve više ogleda i u poljoprivrednoj proizvodnji zbog čega želimo da hrvatski poljoprivrednici postanu dio svjetskih trendova. Svjesni smo da se poljoprivredom bavi sve više mladih ljudi koji su educirani i već danas koriste brojna informatička rješenja u svom poslovanju. Vjerujemo da ćemo kroz koju godinu, zahvaljujući i novom investicijskom ciklusu u poljoprivredu, našu proizvodnju podići na još višu razinu te usvajati nove trendove brže nego je to danas. Zbog toga je digitalizacija od iznimne važnosti, zaključio je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

 

Poljoprivrednici koji žele instalirati i koristiti ovu aplikaciju kratke upute o njezinoj upotrebi i načinu rada mogu pronaći na poveznici: AGRODOX – KRATKE UPUTE ZA KORIŠTENJE