U utrci za 71 delegata Skupštine Hrvatske poljoprivredne komore 95 kandidata -među njima 34 mlada poljoprivrednika i 10 žena

Objavljeno: 10.02.2022.

Hrvatska poljoprivredna komora na svojim Internet stranicama objavila je konačnu listu kandidata za izbore u skupštinu HPK, koji će se održati od 20. do 28. veljače ove godine, elektronskim putem.

„Na dan 30.01.2022.  pristiglo je ukupno 103 prijave, od kojih je 95 pravovaljanih, a  8 je odbijeno. Najviše kandidata je u Osječko-baranjskoj županiji, a najmanje u Virovitičko-podravskoj, dok dvije županije nisu imale kandidate i to Primorsko-goranska i Istarska županija“. 

Na predstojećim izborima za delegate u Skupštini HPK pravo glasa ima oko 58.000 OPG-a. HPK će do 12. veljače objaviti i pravila glasovanja, odnosno opis postupka glasovanja, budući da će se po prvi put izbori odvijati elektronskim putem, što smanjuje troškove i povećava transparentnost glasovanja.

Od ukupnog broja kandidata 10 je žena i 85 muškaraca, dok je primjerice mladih poljoprivrednika do  40 godina ukupno 34 kandidata (5 ženskih i 29 muška kandidata). Starijih od 65 godina je 7 potencijalnih kandidata za delegate u skupštini.

 „Izuzetno smo zadovoljni odazivom svih koji su prijavili svoje kandidature, a posebno me raduje što je vidljivo da je na listama sve više mladih poljoprivrednika i žena. To je znak da smo u proteklom mandatu uspjeli više motivirati mlade i žene poljoprivrednice da se bore za interes poljoprivrede i svojih OPG-a. Pred nama su sad izbori za delegate i vjerujem da će naši glasači u kandidatima prepoznati njihov potencijal kako bi u idućem mandatu skupštine vodili još bolju i pravedniju bitku za položaj poljoprivrede i ruralnih sredina, kako u Hrvatskoj tako i u EU, izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović povodom objave konačne liste kandidata.

Na stranicama Hrvatske poljoprivredne komore  objavljena je kompletna lista svih delegata po njihovim županijama. Klikom na svakog kandidata mogu se vidjeti njihovi životopisi, koje su kandidati poslali u prijavama.

Popis kandidata i njihove životopise možete pronaći na slijedećem link:

https://komora.hr/izbori/