Započela suradnja HPK i Zagrebačke banke

Objavljeno: 10.12.2018.

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) i Zagrebačka banka potpisale su u četvrtak sporazum kojim se članovima Komore omogućuje povoljnije financiranje, povoljnije transakcijske usluge, ali i ciljane edukacije.

Zagrebačka banka će članovima HPK pružiti besplatne edukacije u cilju poboljšanja financijskog upravljanja i olakšavanje snalaženja u poslovnom svijetu. Za njih će se održavati predavanja i radionice koje će se temeljiti na savjetima za pokretanje poslovanja, mogućnostima financiranja, privlačenju EU fondova te izradi poslovnog plana, a bit će prilagođena ciljano prema potrebama poljoprivrednika.

Osim edukacija, jedna od pogodnosti članovima HPK je i kreditiranje kratkoročnim i dugoročnim Agrokreditima, specijalno namijenjenima poduzetnicima koji se bave poljoprivredom. Agrokreditima je moguće financirati sve što je potrebno u jednom ili više ciklusa proizvodnje – sjeme, sadni materijal, gnojivo i gorivo, zaštitna sredstva, održavanje mehanizacije, isplatu plaća i podmirenja poreznih obveza. Osim financiranja, posebna pogodnost isključivo za članove HPK je i značajnije niža naknada za obradu kredita. Također, poljoprivrednici imaju pravo na besplatno otvaranje transakcijskog računa u Banci uz početno korištenje paketa usluga bez naknade, a omogućene su im i pogodnosti korištenja prihvata kartica po povoljnijim uvjetima.

„Suradnja s HPK samo je još jedan korak kojim poljoprivrednicima olakšavamo poslovanje s bankom. Omogućavamo im da se fokusiraju na održivost i razvoj svojih poljoprivrednih gospodarstava, ulažu i šire se. A banka je tu da brine za sve što im je pri tome važno. Osim povoljnih uvjeta financiranja te edukacija, na raspolaganju su im i poduzetnički bankari koji im mogu pomoći savjetima kako racionalnije upravljati financijama te koji model financiranja je za njih najprikladniji“, poručila je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

„Suradnja sa Zagrebačkom bankom je nastavak rada krovne organizacije poljoprivrednika kojima omogućavamo povoljnije uvjete poslovanja te educiranje naših članova u ovim izazovnim vremenima. Bolja pristupačnost i jeftinije financiranje je svakako jedan od ključnih segmenata poslovanja svakog tržišno usmjerenog poljoprivrednog subjekta. Poljoprivreda je strateška grana hrvatskog gospodarstva, a mi smo ti koji našim poljoprivrednicima moramo pomoći da postanu konkurentniji za sve zahtjevnijem tržištu“, izjavio je Mladen Jakopović, predsjednik HPK.