Sastanak vezan uz sektorske intervencije Strateškog plana ZPP-a

Objavljeno: 14.11.2019.

U utorak, 12. studenog 2019. u prostorijama Hrvatske poljoprivredne komore, održao se sastanak vezan uz izradu sektorskih intervencija Strateškog plana ZPP-a za razdoblje 2021. – 2027. Sastanku su prisustvovali predsjednici stručnih/sektorskih odbora, zamjenici predsjednika odbora i povjerenici odbora HPK.

Inicijativom Ministarstva poljoprivrede pokrenuta je izradu sektorskih intervencija strateškog plana ZPP-a za razdoblje 2021.-2027. te je Komora iz tog razloga okupila predsjednike sektorskih odbora HPK, a ujedno i predsjednike poljoprivrednih udruga kako bi raspravili o toj temi i uputila predstavnike o načinu izrade tih intervencija. Uvodni dio sastanka održali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, gđa. Vedrana Mikić i g. Ivan Ciprijan, a izlaganje analize prema sektorima voće, vino, mlijeko i meso održala je doc.dr.sc. Branka Šakić Bobić.

Sudionici na sastanku zaključili su sljedeće:

  • Za izradu intervencija potrebno je napraviti SWOT analizu i izradu potreba prema dobivenoj analizi.
  • Svi sektori Komore održat će sastanak tijekom studenog, prosinca, siječnja i veljače kako bi se izradili prijedlozi za izradu intervencija.
  • Na sektorske sastanke pozvat ćemo predstavnike iz Ministarstva poljoprivrede kako bi nam prezentirali novosti vezano za Uredbu o utvrđivanju pravila o potpori za strateške planove koje izrađuju države članice u okviru Zajedničke poljoprivredne politike.