Radionica za žene u ruralnim područjima

Objavljeno: 07.02.2024.

Radionica Europske Mreže ZPP-a „Inovacije pod vodstvom žena u poljoprivredi i ruralnim područjima“

U organizaciji  Europske Mreže zajedničke poljoprivredne politike (EU CAP Network), od 17.-18. travnja 2024. godine, održat će se radionica „Inovacije pod vodstvom žena u poljoprivredi i ruralnim područjima”.

Opći cilj radionice je osnaživanje žena u poljoprivredi i ruralnim područjima razmjenom znanja, identificiranjem uspješnih inicijativa i projekata vođenih od strane žena inovatorica te umrežavanje.

Specifični ciljevi radionice su:

  • Istraživanje mogućnosti različitih programa EU-a za potporu ženama u poljoprivredi i ruralnim područjima.
  • Predstavljanje inovativnih inicijativa, tvrtki i start-up-ova koje vode žene poduzetnice u ruralnim područjima, s posebnim naglaskom na inovativne poljoprivredne prakse i strategije diverzifikacije poljoprivrednih gospodarstava.
  • Identifikacija potreba i prepreka ženama poduzetnicama da razviju svoje poslovanje u ruralnim područjima.
  • Promicanje ekosustava poduzetništva prilagođenih ženama unutar lokalnih ruralnih zajednica.
  • Umrežavanje među sudionicima radionica, kako bi se podržale inovacije i poduzetništvo koje pokreću žene u ruralnim područjima.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, potrebno je ispuniti obrazac za prijavu do 5. veljače 2024. u 23:59, putem poveznice: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/wswomenledinnovations_applicationform.

 

Glavne ciljne skupine:

  • Radionica će biti fokusirana na dobre primjere inicijativa koje vode žene u ruralnim područjima EU-a na različitim stupnjevima razvoja. Navedeno uključuje, ali nije ograničeno na, poljoprivredu, šumarstvo te ekološku proizvodnju i usluge.
  • Ostali poželjni sudionici su: savjetnici, istraživači, predstavnici udruga poljoprivrednika, poljoprivrednih komora, industrije, upravnih tijela, lokalnih vlasti, medija, itd., iz cijele Europe.

Više informacija o radionici i dnevni red, moguće je pronaći na internetskoj stranici EU ZPP Mreže: https://eu-cap-network.ec.europa.eu/events/eu-cap-network-workshop-women-led-innovations-agriculture-and-rural-areas_en.