https://komora.hr/wp-content/uploads/2022/11/BANNER-ZAGABRIA-_-REV-2-e1669107196463.png

Inovativne tehnologije za poljoprivredu i prehrambenu industriju – prilike i izazovi

Objavljeno: 22.11.2022.

POZIV POLJOPRIVREDNICIMA NA RADIONICU: Inovativne tehnologije za poljoprivredu i prehrambenu industriju – prilike i izazovi

Talijanski institut za vanjsku trgovinu (ITA Agencija), u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Republici Hrvatskoj i talijanskim sektorskim udruženjima, poziva Vas na stručni seminar/radionicu pod nazivom Inovativne tehnologije za poljoprivredu i prehrambenu industriju – prilike i izazovi.

Radionica će se održati u sklopu sajma CROAGRO na Zagrebačkom velesajmu u

četvrtak 1. prosinca 2022. u 12:30, u dvorani Cres.

Na seminaru je predviđeno i sudjelovanje 10-tak renomiranih talijanskih tvrtki članica sektorskih udruženja, koje će tijekom sajma sudjelovati i kao suizlagači na štandu Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu (PUNKT ITALIJA), u paviljonu 9, štand 5. Cilj inicijative je predstaviti hrvatskim tvrtkama, institucijama i stručnjacima iz sektora inovativne talijanske tehnologije, rješenja i proizvodne modele, a talijanske tvrtke upoznati sa sadašnjim stanjem i razvojnim planovima te im predstaviti prioritetne projekte, modele financiranja projekata tehnološkog razvoja u Hrvatskoj i mogućnosti suradnje u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru. Seminar će tako pružiti mogućnosti za uspostavljanje industrijske suradnje i partnerstva te razmjenu najbolje prakse s hrvatskim djelatnicima u sektoru.

Skup će otvoriti Veleposlanik Republike Italije, NJ.E. Pierfrancesco Sacco.

U okviru seminara održat će se i tematska panel rasprava na kojoj će sudjelovati predstavnici CREA (Savjet za poljoprivredna istraživanja i analizu agronomske aktivnosti), Hrvatske poljoprivredne komore, FEDERUNACOMA (Udruženje proizvođača poljoprivrednih strojeva i opreme), Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Hrvatske zajednice inovatora, te Osservatorio Smart Agrifood Politecnico Milano. U sklopu panel rasprave razgovarat će se o pametnoj poljoprivredi, digitalnoj poljoprivredi, poljoprivredi 4.0, inovativnim tehnologijama i primjeni suvremenih strojeva za preradu hrane.

U NASTAVKU ŠALJEMO LINK ZA REGISTRACIJU I PROGRAM:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAxBfEvswNWkr1OuOMQY5q8aNGdU9Izf99iUrP_8zFjrS74Q/viewform

Program  AGRITECH – CRO AGRO 2022 tbc.pdf

Radujemo se Vašem dolasku

Talijanski institut za vanjsku trgovinu (ITA Agencije)