Poziv na natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika

Objavljeno: 13.01.2024.

Hrvatska poljoprivredna komora poziva hrvatske mlade poljoprivrednike da se prijave na natječaj za tradicionalni izbor najboljeg mladog poljoprivrednika koji je otvoren do 10. veljače 2024. Poziv mladim poljoprivrednicima da se prijave, HPK  je uputila i preko svog Odbora za mlade poljoprivrednike i žene.

„Zadovoljstvo nam je što putem krovnog udruženja hrvatskih poljoprivrednika HPK, a u ime ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj zastupnice u EU parlamentu Sunčane Glavak, možemo obavijestiti da je otvoren 9. natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji se i ove godine organizira u suradnji s Jutarnjim listom. Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti“, proučila je mladim poljoprivrednicima, članovima Hrvatske poljoprivredne komore, predsjednik Mladen Jakopović.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi poljoprivrednici/ce, državljani Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a, imaju do 40 godina života te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022. Na nagradni natječaj poljoprivrednici/ce mogu se prijaviti sa svojim projektima/ operativnim konceptima koji su tijekom 2022. i 2023. godine ili završeni ili u provedbi.

Za pobjednike, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik/ca bit će nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani s 2000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1000 eura. Dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca ugostit ću u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Ovim putem Hrvatska poljoprivredna komora poziva svoje članove koji zadovoljavaju uvjete natječaja da se prijave i predstave svoj rad.

Natječaj je otvoren do 10. veljače 2024., a Pravila natječaja dostupna su na portalu Jutarnjeg lista i na internetskoj stranici suncanaglavak.eu.