Poziv na donacije nastradalim poljoprivrednicima u potresu

Objavljeno: 04.01.2021.

HPK poziva sve donatore (proizvođače, dobavljače, prerađivače) koji žele pomoći s poljoprivrednim potrepštinama (gorivo, mehanizacija, hrana i sve ostalo) da nam se jave vezano za moguće donacije. Svi potencijalni donatori i njihove mogućnosti biti će javno objavljeni na našim stranicama.

E-mail za donacije je donacije@komora.hr. Isto tako moguća je uplaćivanje financijske pomoći na humanitarni račun PBZ HR382340091510660279.

HPK poziva sve proizvođače, dobavljače, prerađivače, građane koji žele pomoći s poljoprivrednim potrepštinama (gorivo, mehanizacija, hrana i sve ostalo) da se jave Komori vezano za moguće donacije.

Naš je apel i poziv da se svi zajedno u Hrvatskoj i ovaj put uključimo u pomoć nastradalima u katastrofalnom potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke i zagrebačke županije (Petrinja, Glina, Sisak. Mi smo već ponudili da osiguramo stočnu hranu i vozila za njen prijevoz, kao i sav ostali potrebni repromaterijal, ali i da osiguramo otkup grla za tov, ako to bude potrebno.

Smatramo da prioritet kod davanja kamp kućica i kontejnera treba dati poljoprivrednici, koji moraju biti blizu stoke koju imaju na svojim gospodarstvima i trebaju je svakodnevno hraniti

Hrvatska ima bogato iskustvo iz katastrofalnih poplava u županjskoj Posavini, kada je upravo HPK, zajedno s Ministarstvom poljoprivrede organizirala pomoć nastradalim poljoprivrednicima te pokazala veliku spremnost i snagu da svi pomognemo našim kolegama

U narednim danima ćemo i preko institucija Copa Cogece (krovnog udruženja poljoprivrednika EU), poslati poziv našim EU kolegama da nam se pridruže u humanitarnoj akciji pomoći poljoprivrednicima koje je pogodio katastrofalan potres, posebice jer dolazi vrijeme proljetne sjetve a i tada moramo biti uz naše poljoprivrednike.

Sve akcije moraju biti koordinirane u usklađene sa Ministarstvom poljoprivrede, stožerom Civilne zaštite zbog čega je važno da HPK preuzme na sebe direktan kontakt na terenu jer su naši članovi već danima na terenu i poznaju poljoprivrednike i što im u ovom trenutku treba.