Najava Fokus grupa na temu Inovacija u bioekonomiji

Objavljeno: 04.12.2020.

Sljedeći tjedan, u ponedjeljak, održat će se prva u nizu radionica o Inovacijama u bioekonomiji prema potrebama poljoprivrednika. Tri takve radionice namijenjene za gotovo sve poljoprivredne sektore održat će se sljedeći ponedjeljak putem online aplikacije. Stručnjakinja, dr. znanosti agroekonomije, gđa. Biljana Kulišić prenijet će nam najnovija istraživanja na temu bioekonomije po svim sektorima. Iskustva i primjeri iz drugih EU zemalja poslužit će kao poticaj i motivacija za inovaciju u Hrvatskoj.

Fokus grupe imaju za cilj potaknuti dubinsku raspravu o mogućnostima razvoja i jačanja sektora kroz bioekonomiju. Rezultati će se koristiti za izradu nove Strategije o bioekonomiji, ali i za izradu novih Strateških planova kao i mjera oporavka nastalih uslijed krize Covid 19.

Ove radionice financirane su iz projekta koji je odobren iz  Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Mreže za ruralni razvoj 2014. – 2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu koje će se sufinancirati sredstvima Mjere 20 »Tehnička pomoć« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020.