Nagrada za inovaciju žena u poljoprivredi – PRIJAVE

Objavljeno: 10.03.2020.

Nagrada za inovaciju žena koja se bave poljoprivredom želi istaknuti doprinos koji žene daju ruralnom razvoju, šumarstvu i poljoprivredi.
Prvi put ova nagrada predstavljena je 2010. godine, a ove godine njeno je šesto izdanje.
Nagrada je prilika da pokažemo brojne inovativne pristupe koje žene koriste u pronalaženju novih rješenja izazova s ​​kojima se suočavaju u ruralnim područjima.
Od svog stvaranja, nagrada za inovaciju žena u poljoprivredi pokušava predložiti specifičan fokus za svako izdanje. Budući da će 2020. godina biti godina Zelenog dogovora na europskoj razini, Copa-Cogeca je htjela predložiti sljedeću vodeću temu: „Poljoprivrednice kao upraviteljice klimatskih inovacija“. Klimatske akcije mogu biti različite po gospodarstvima, od jednostavnih prilagodbi do integriranijih projekata, uključujući praćenje ugljika. Sve vrste akcija, mjera i projekata imat će svoje mjesto u sklopu naših nagrada za 2020., nagradit ćemo želju za promjenom koju su pokrenule žene poljoprivrednice, utjecaj (ekonomskih, socijalnih, okolišnih) njihovih aktivnosti i vodeću dimenziju projekta.

Inovacija može uključivati ​​radne metode, organizacijski pristup i nove oblike tehnologije koji doprinose prilagodbi i / ili ublažavanju klimatskih promjena. Rješenja za prilagodbu mogu se odnositi na uporabu novih strategija i alata za prilagodbu u geografskim područjima gdje se prethodno nisu koristila, s ciljem da se sektor učini otpornijim na utjecaje klimatskih promjena. To može uključivati ​​razvoj alata za upravljanje rizikom, nove oblike aktivnog upravljanja zemljištem i navodnjavanja koji omogućuju učinkovitije upravljanje vodom. Drugi primjeri mogu uključivati ​​stvaranje novih sorti biljaka koje mogu podnijeti ekstremnije vremenske uvjete i otpornije na štetočine i bolesti.

Pristupi koji se usredotočuju na ublažavanje trebaju se usmjeriti na smanjenje emisije ugljika. To može uključivati ​​sekvestraciju ugljika i različite načine postupanja s emisijama iz tla, gospodarenje stokom i zamjenu tradicionalnih fosilnih goriva biogorivima ili obnovljivom energijom. Nadalje, trebalo bi razmotriti i povećanu učinkovitost proizvodnje hrane kroz kružnu ekonomiju, stvarajući dodanu vrijednost sa nusproizvodima koji omogućuju stvaranje održivijih poslovnih modela i novih lanaca vrijednosti.

Više o ovoj nagradi, načinima prijave, dokumentaciji i ostalim detaljima možete pročitati na službenim stranicama: https://womenfarmersaward.eu/

Online obrazac za prijavu: https://form.jotformeu.com/200283936587363

Rok za prijavu je 24. travnja 2020. godine.