Mladenu Jakopoviću povjereni izuzetno važni sektori koje će predstavljati kao potpredsjednik utjecajne COPA organizacije

Objavljeno: 20.11.2020.

Nakon što je izabran za potpredsjednika utjecajne COPA organizacije, europske udruge poljoprivrednika koju čini 60 organizacija iz zemalja EU i 36 partnerskih organizacija iz drugih europskih zemalja, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, Mladen Jakopović, dobio je izuzetno važne sektore u kojima će predstavljati spomenutu organizaciju.

S obzirom na iskustvo u IT sektoru, modernom i inovativnom načinu proizvodnje na vlastitom gospodarstvu te izvozu proizvoda u brojne zemlje Europske unije, kao i u treće zemlje, Jakopović će u svojstvu potpredsjednika biti zadužen za predstavljanje COPA organizacije za područja ekološke poljoprivrede, trgovinskih standarda, informiranja potrošača, pametnu i preciznu poljoprivredu, bioekonomiju, digitalizaciju i mlade poljoprivrednike.

U svim svojim dosadašnjim govorima i nastupima Jakopović je stavljao naglasak na važnost suradnje između država i zajednički nastup prema EU institucijama.

„Hrvatska poljoprivredna komora može aktivno sudjelovati u radu 44 radnih grupa COPA i 14 grupa civilnog dijaloga Europske komisije. Predsjedništvo se redovito sastaje s Povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, kako bi razgovarali o općem razvoju Zajedničke poljoprivredne politike, situaciji na tržištu i konkretnim pitanjima od posebnog značaja”, pojasnio je prvi čovjek Hrvatske poljoprivredne komore i odnedavno potpredsjednik COPA-e.

Da podsjetimo. Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović izabran je za potpredsjednika COPA organizacije, europske udruge poljoprivrednika koju čini 60 organizacija iz zemalja EU i 36 partnerskih organizacija iz drugih europskih zemalja, kao što su Island, Norveška, Švicarska i Turska.

Kao potpredsjednik, zajedno s novom izabranom predsjednicom COPA organizacije Christiane Lambert te ostalim novoizabranim potpredsjednicima dvije će godine predstavljati hrvatske poljoprivrednike na EU razini.

Inače, cilj udruženja COPA (Committee of Professional Agricultural Organisations) odnosi se na zastupanje interesa europskog poljoprivrednog sektora u cjelini pred Europskom Komisijom i drugim institucijama EU, preispitivanje svih relevantnih pitanja i sudjelovanje u kreiranju zajedničke poljoprivredne politike EU.