Mato Mihić zamjenik predsjednika HPK, Darko Grivičić predsjednik NO

Objavljeno: 02.02.2023.

Upravni odbor Hrvatske poljoprivredne na svojoj sjednici koja je održana 31. siječnja 2023. godine (utorak) izabrao je za zamjenika predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Matu Mihića, predstavnika poljoprivrednika iz Brodsko-posavske županije. Hrvatska poljoprivredna komora ujedno je ovih dana konstituirala i svoj  Nadzorni odbora u IV. sazivu Skupštine. Za predsjednika NO HPK izabran je Darko Grivičić. Predsjednik NO izabran je jednoglasno, a Skupština HPK ga mora potvrditi na svojoj slijedećoj sjednici.

„Drago mi je što UO HPK nastavlja sa konstruktivnim radom i što na čelne pozicije biramo provjerene i dokazane poljoprivrednike koji svojim poslovanjem i ugledom mogu na najreprezentativniji način predstavljati poljoprivrednike iz cijele Hrvatske“, izjavio je povodom izbora predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Novoizabrani zamjenik HPK Mato Mihić, izabran je javnim glasovanje, a od 18 nazočnih članova UO za njega je glasovalo 10 članova.

„Prihvatit ću mjesto zamjenika predsjednika HPK iz razloga što smatram kako je potrebno da se HPK snažnije nametne Ministarstvu poljoprivrede, kao ravnopravni partner u donošenju odluka važnih za poljoprivrednu proizvodnju u RH. Smatram kako je potrebno da poljoprivrednicima vratimo vjeru u HPK, te da natjeramo Ministarstvo poljoprivrede da sluša i prihvaća odluke HPK, izjavio je nakon sjednice UO zamjenik predsjednika Mato Mihić.

Mihić zajedno sa suprugom obrađuje 60 ha zemlje. Ranije su se bavili voćarstvom, povrtlarstvom i tovom svinja. Glavno zanimanje njegovog OPG je tov svinja, 500 komada u turnsu ali zbog teškog stanja u ovom sektoru proizvodnje proizvodnju su morali smanjiti zbog nemogućnosti prodaje svinja na tržištu.