Kongres poljoprivrednika u Linzu

Objavljeno: 15.10.2018.

Od 10.-12. listopada 2018.  predstavnici Hrvatske poljoprivredne Komore; predstavnici poljoprivrednih proizvođača sudjelovali su na trodnevnom Kongresu europskih poljoprivrednika u Linzu. Ova trodnevna konferencija bila je prilika da se iz ‘prve ruke’ čuje stanje u poljoprivredi te koje su novosti u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici. Europski poljoprivrednici protive se smanjenju  proračuna za poljoprivredu nakon 2020. godine. Ovo je trenutno najaktualnija tema, ne samo na europskoj, već i na nacionalnoj razini pa je ona izazvala i najviše interesa i pitanja prisutnih sudionika konferencije. Fokus Konferencije bio je i na novim ulaganjima u tehnologiju,  razvoju i poticanju mladih da se odluče za ostanak na selu te da se aktivno bave poljoprivredom..

Oko 300 sudionika, predstavnika europskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz svih država članica EU, među kojima i deset hrvatskih predstavnika čulo je novosti o aktualnim temama od uvaženih europskih predavača. Ovaj Kongres omogućio je našim poljoprivrednicima da se o poljoprivrednim temama razgovaraju i sa kolegama iz susjednih zemalja te tako dobiju širu sliku o stanju u regiji te

Odlazak hrvatskih poljoprivrednika na ovaj Kongres omogućila je Mreža za ruralni razvoj, a putovanje je sufinancirano sredstvima iz Mjere 20 »Tehnička pomoć« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020.