Još jedan veliki uspjeh HPK: Tajana Radić izabrana za potpredsjednicu Odbora za ruralni razvoj udruženja COPA-COGECA

Objavljeno: 26.11.2021.

Voditeljica Odjela za poljoprivrednu politiku, inovacije i međunarodne odnose Hrvatske poljoprivredne komore Tajana Radić izabrana je u četvrtka 25. studenoga 2021. godine za potpredsjednicu Odbora za ruralni razvoj, krovnog udruženja europskih poljoprivrednika COPA-COGECA. Na ovo izuzetno važno i odgovorno mjesto u krovnom udruženju svih europskih poljoprivrednika naša kolegica Tajana Radić je izabrana u velikoj konkurenciji između kandidata Italije i Švedske. Za predsjednika ovog Odbora izabran je predstavnik Austrije Karl Bauer, objavila je Hrvatska poljoprivredna komora.

„Izborom naše voditeljica Odjela za poljoprivrednu politiku, inovacije i međunarodne odnose na ovo odgovorno i važno mjesto HPK još jednom dokazuje da ima snagu na europskoj razini i da se naša stajališta i borba za interese hrvatskih poljoprivrednika odvijaju i kroz sve važne EU institucije. Vjerujemo da ćemo i na ovaj način još snažnije zastupati stavove hrvatskih poljoprivrednika te da ćemo zajedno sa našim kolegama iz EU, voditi bitku za bolju i učinkovitu poljoprivredu u budućnosti“, izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

„Moj izbor za potpredsjednicu Odbora za ruralni razvoj u COPA-COGECA raduje me jer sam kroz sve ove godine kroz HPK stekla ogromno znanje i iskustvu oko svih ključnih pitanja europske poljoprivrede. Vjerujem da ću na ovoj poziciji još bolje predstavljati ukupnu hrvatsku poljoprivredu, te da ćemo i na ovaj način učiniti sve da položaj hrvatske poljoprivrede u EU bude još bolji“, izjavila je Tajana Radić.

 

Ovim putem u ime svih hrvatskih poljoprivrednika – članova HPK – čestitamo našoj kolegici na ovom velikom uspjehu.

HRVATSKA POLJOPRIVREDNA KOMORA