Jakopović: Nije cilj jeftino proizvoditi, trebamo početi što više prerađivati

Objavljeno: 14.12.2021.

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

Predsjednik HPK Mladen Jakopović izjavio je kako novac koji je Hrvatskoj na raspolaganju u okviru ZPP EU, trebamo iskoristiti za tržišno usmjerene investicije, a ne samo u primarnu proizvodnju, radi dobivanja što veće dohodovne vrijednosti.

“Premali smo da bi proizvodili jeftino, trebamo početi što više prerađivati. Poljoprivreda nije samo proizvodnja hrane, imamo tu i sredstva za čišćenje, namještaj, suvenire i kozmetiku te štošta drugo kao finalni proizvod“, kazao je Jakopović.

Cijelu izjavu pogledajte na linku: https://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/jakopovic-nije-cilj-jeftino-proizvoditi-trebamo-poceti-sto-vise-preradivati/72925/

Više o plasmanu poljoprivrednih proizvoda i drugim temama, doznat ćemo na konferenciji “Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.