Izabrani novi predsjednici Odbora za povrtlarstvo i krumpir i Odbora za voćarstvo

Objavljeno: 09.05.2024.

Odbor za povrtlarstvo i krumpir i Odbor za voćarstvo Hrvatske poljoprivredne komore održali su u utorak, 7. svibnja 2024. svoje konstituirajuće sjednice na kojoj su izbrani predsjednici i zamjenici ova dva odbora. Tako je za predsjednika Odbora za povrtlarstvo i krumpir izabran Toni Grossi, dok će njegov zamjenik biti Matija Jurinec. Odbor za voće u novom će mandatu voditi predsjednik Željko Bjeliš, a za njegovog zamjenika je izabran Luka Cvitan. Željko Bijeliš će voditi Odbor za voće do formiranja Odbora za agrume.

„Kroz radih naših Odbora želimo još snažnije pojačati aktivnosti HPK, te kroz Odbore detektirati probleme i davati konstruktivne prijedloge resornom Ministarstvu poljoprivrede, kako bi se ova dva važna sektora proizvodnje poboljšala i unaprijedila, te svi problemi u sektoru rješavali uz prijedloge samih proizvođača. Pozivamo i druge proizvođače voća i povrća da nam se pridruže u budućem radu, te da kontaktiraju novoizabrane predsjednike kada za to postoji potreba, te se uključe u rad Odbora“, priopćeno je iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Na sjednicama spomenuta dva Odbora dogovoreno je da će se već idući tjedan održati prve redovne sjednice na kojima će se razgovarati o konkretnim temama iz oba sektora.

Odbor za povrtlarstvo i krumpir čine Tomislav Kovačec, Anita Stanić, Toni Grossi, Željko Bjeliš, Matija Jurinec, Marijo Popović, Matko Babić, Ante Šuman, a na svakoj sljedećoj sjednici moguće je nadopunjavanje članova odbora.

Odbor za voćarstvo čine Teo Šantić, Benjamin Suk, Željko Bijeliš, Matko Babić, Ante Šuman, Toni Grossi, Ana Kovačić, Mario Popović, Luka Cvitan, Udruga Modrić Komin, Ivan Borović.