HPK osnovala Odbor za zakonodavstvo i udruge

Objavljeno: 16.12.2019.

U petak, 13. 12.2019. godine osnovan je Odbor za zakonodavstvo i udruge, Hrvatske poljoprivredne komore. Članove odbora čine predstavnici raznih udruga i saveza u poljoprivredi.

Za predsjednika jednoglasno je izabran Mato Brlošić, a za zamjenika Odbora Jurica Jašinski iz Udruge Život. Odbor je formiran s ciljem redovite rasprave o novim zakonodavnim aktima i Zajedničkoj poljoprivrednoj politici. Odbor okuplja sve sektore te će se stajališta sektorskih odbora raspravljati na Odboru.

Odbor je razgovarao o novom prijedlogu Uredbe o strateškim planovima Zajedničke poljoprivredne politike nakon 2020. Rasprava se vodila oko definicija u poljoprivredi osobito oko trajnih travnjaka i pravih poljoprivrednika.

Odbor se složio kako je velika potreba zajedničkih sastanka kako bi se razmijenile informacije i dogovorila stajališta. Također, naglašena je potreba za većom razmjenom informacija vezano za novi ZPP te oko izrade strateških planova. Odbor će se redovito sastajati prema planu izrade zakonodavnih akata. Sljedeći sastanak se planira krajem siječnja te će se održati radionica na temu izrada strateških planova u okviru novog ZPP-a.