EKOLOŠKA TRŽNICA NA JARUNU

Objavljeno: 03.06.2024.

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, pokreće ekološku tržnicu na Jarunskoj tržnici. Na ekološkoj tržnici sudjelovat će isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda sa ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.

U nadolazećem periodu ekološka tržnica odvijat će se od 06. lipnja 2024. do 11. srpnja 2024. svakog četvrtka od 16.00 – 20.00 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5. U planu je da Ekološka tržnica nastavi s radom i u jesenskom periodu.

Ovim projektom želimo omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi itd., a proizvođačima ekoloških proizvoda da nađu stabilno tržište.

Pozivamo Zagrepčanke i Zagrepčane da posjete ekološku tržnicu i opskrbe se direktno od proizvođača najkvalitetnijim ekološkim proizvodima iz Zagreba i okolice.

U četvrtak 6. lipnja 2024. od 16:00 obilježit ćemo početak rada ekološke tržnice i predstaviti  dvadesetak ekoloških proizvođača uz prigodni popratni program.

 

Poštovani ekološki proizvođači i potrošači ekoloških prehrambenih proizvoda,

Zagrebački holding d.o.o podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Zagrebačkom županijom pokreće ekološku tržnicu. Na ekološkoj tržnici sudjelovat će isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda sa ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.

U nadolazećem periodu ekološka tržnica odvijala bi se od 06. lipnja 2024. do 11. srpnja 2024. svakog četvrtka od 16.00 – 20.00 sati na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5.

U planu je da Ekološka tržnica nastavi s radom i u jesenskom periodu.

Cijena mjesta za proizvođače po jednom danu je:

  • Drvena klupa 2 m – 5,92 Eura
  • Suncobran, komad 1 – 1,81 Euro
  • Vaga po potrebi, komad 11,81 Euro

Naplata će biti na samoj lokaciji.

Molimo proizvođače da se odazovu i svojim sudjelovanjem daju podršku ovoj inicijativi koja ima za cilj potrošačima grada Zagreba predstaviti proizvođače sa vlastitim ekološkim proizvodima.

Vjerujemo da ćemo zajedno ovu inicijativu pretvoriti u trajnu aktivnost na korist proizvođača ekoloških proizvoda i potrošača.

Potrošačima također želimo omogućiti da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode.

Proizvođači, možete iskazati svoj interes za sudjelovanjem do 3. lipnja 2024. na dolje navedeni kontakt kako bismo Vas na vrijeme obavijestili o ostalim detaljima i prilagodili raspored i broj klupa.