CAP FOR US

Objavljeno: 14.08.2020.

Hrvatska poljoprivredna komora prijavila se na natječaj Europske komisije za podnošenje prijedloga „Potpora mjerama informiranja koje se odnose na zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP)“ za 2020. godinu – IMCAP-2020.

Zajednička poljoprivredna politika (ZPP) jedna je od najvažnijih politika EU. To je partnerstvo između poljoprivrede i društva i između Europe i njezinih poljoprivrednika. Ona je zajednička politika za sve zemlje i građane EU te im koristi na razne načine; podržava poljoprivrednike i poboljšava poljoprivrednu proizvodnju, održava ruralna područja i okoliš, održava ruralne sredine živim i pomaže u borbi protiv klimatskih promjena te održivo upravlja prirodnim resursima.

HPK će koordinirati aktivnosti ovog projekta. To su: studijska putovanja za 30 sudionika, snimanje priloga s tih putovanja i objavljivanje na društvenim mrežama, radiju, novinama i televiziji te održavanje završne konferencije.

Projektom se želi ostvariti sinergija različitih dionika; poljoprivrednika, donositelja odluka, agrarnih novinara, studenata, profesora, poljoprivrednih savjetnika i predstavnika udruga. Studijska putovanja okupit će sve te dionike i kroz pozitivne primjere u drugim državama članicama (Austrija, Poljska, Njemačka i Italija) prenijeti primjere dobre prakse u Hrvatsku.

Na Facebook stranicama projekta moći ćete pratiti sve aktualnosti vezane uz njega.

Hrvatska poljoprivredna komora po drugi puta se prijavila na ovu vrstu natječaja i ostvarila kriterije za provođenje ovog projekta. Želja nam je da se vijest o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, njenim mjerama i dobrobiti za hrvatske poljoprivrednike proširi na što više ljudi.

_____________________________

SASTANAK PROJEKTNOG TIMA

U četvrtak, 3. rujna 2020. godine održao se prvi sastanak projektnog tima EU projekta CAP FOR US. Raspravljalo se o nadolazećim aktivnostima, najavi projekta u medijima i pripremi daljnjih aktivnosti.
U ovaj projekt, osim poljoprivrednika, želimo uključiti i donositelje odluka Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatski sabor, poljoprivredne novinare, profesore i studente Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, savjetnike u poljoprivredi te predstavnike poljoprivrednih udruga. Smatramo važnim povezivati ključne karike poljoprivrednog lanca u svrhu donošenja odluka koja će stvarati pozitivne promjene našim poljoprivrednicima.

 

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima  Europske unije. Ova  objava odražava samo stavove autora, a Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu korist nastalu uporabom informacija sadržanih u njoj.