ZPP ZA NAS projekt – IDEMO VIRTUALNO U ČETIRI DRŽAVE

Objavljeno: 08.04.2021.

Hrvatska poljoprivredna komora provodi projekt „ZPP ZA NAS“ (CAP FOR US) koji je financiran iz sredstva Europske komisije, točnije iz programa „Potpora mjerama informiranja koje se odnose na zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP)“ za 2020. godinu – IMCAP-2020. 

Cilj ovog projekta je ukloniti negativne percepcije poljoprivredne politike EU-a od strane različitih dionika, povećati znanje o ZPP-u i stvoriti sinergiju između dionika. Okupljanje ključnih dionika i točnih informacija o pomoći EU poljoprivrednicima pridonijet će stvaranju pozitivne slike o ZPP-u. Da bi se eliminiralo negativno mišljenje o prednostima ZPP-a, potrebno je uključiti različite dionike. Obavještavanjem poljoprivrednika, stručnjaka udruga za zaštitu okoliša, studenata, savjetnika, profesora, političara i poljoprivrednih novinara (SINERGY GROUP – SG), želimo pridonijeti promjeni stečenih stavova i stvaranju pozitivne percepcije. Samo točne informacije i prijenos dobrih poljoprivrednih praksi iz drugih država članica mogu promijeniti negativnu percepciju i poboljšati imidž domaće poljoprivredne proizvodnje.

Zbog trenutne loše epidemiološke situacije i neizvjesne budućnosti nismo u mogućnosti provesti studijska putovanja te smo primorani prebaciti promotivne edukativne radionice na online platformu. Kako bi približili ciljeve ZPP-a video putem ćemo pokazati primjere dobre prakse naših država partnerica: Slovenije, Poljske, Italije i Austrije.