POZIV ZA MEDIJE: KONFERENCIJA ZA NOVINARE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Objavljeno: 17.01.2022.

Hrvatska poljoprivredna komora započela je s izbornim radnjama te Vas pozivamo na izjave za medije predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića kojom će se označiti početak prijave kandidatura za delegate u skupštini HPK. Izjave za medije održat će se:

 

18. siječnja 2022. godine utorak u 11 i 30 sati

Hrvatska poljoprivredna komora, prostor ispred HPK (zbog epidemioloških mjera)

Ulica grada Vukovara 78

Zagreb

 

Hrvatska poljoprivredna komora želi kroz izborni proces animirati što veći broj poljoprivrednika s pravom glasa da se uključe u izbore te svojim znanjem i iskustvom doprinesu budućem radu svih tijela Hrvatske poljoprivredne komore. Zainteresirani poljoprivrednici, sukladno Zakonu o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, mogu sudjelovati u izborima – mogu birati ili biti birani. Uvjeti i pravila provođenja izbora za poljoprivrednike definirani su Pravilnikom o provođenju izbora. Glasanje za kandidate u Skupštini provodit će se elektronski u razdoblju od 20.02. – 28.02.2022. putem elektroničkog listića, a birat će se maksimalno 71 član skupštine HPK iz svih županija i grada Zagreba.

Prema definiranom Pravilniku prijava kandidatura za delegate u Skupštini će se provodi u vremenu od utorka 18.01. do 30.01.2022. godine do 23.59 sati, sukladno uvjetima definiranim u članku 22. Pravilnika o provođenju izbora.

Glasanje za kandidate u Skupštini provodit će se putem linka koji će poljoprivrednici primiti na svoje mail adrese u razdoblju od 20.02. – 28.02.2022. putem elektroničkog listića.

Prijava kandidatura za Predsjednika Komore započet će 01.03. 2022,  a završetak prijave za kandidiranje za Predsjednika je 09.03.2022.

Zbog važnosti da se u izbore za sva tijela HPK uključi što veći broj poljoprivrednika s pravom glasa, pozivamo Vas da nam se pridružite na izjavama, te preko svojih medija informirati poljoprivrednike o važnosti uključivanja u predstojeće izbore.