Poziv na sastanak stočarskih odbora HPK

Objavljeno: 22.09.2021.

Poštovani,

Hrvatska poljoprivredna komora poziva članove stočarskih odbora HPK, stočarska udruženja i Ministricu poljoprivrede na zajednički sastanak, koji će se održati u petak 24.09.2021. godine s početkom u 12.00 sati u Kino dvorani Ministarstva poljoprivrede na adresi Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

Šest sektorskih stočarskih Odbora Hrvatske poljoprivredne komore održat će  hitan sastanak na kojem će ponovno upozoriti Vladu i Ministarstvo poljoprivrede na teško i neodrživo stanje u svim stočarskim sektorima te će biti predložene kratkoročne i dugoročne mjere za otklanjanje posljedica urušavanja stočarskih sektora uvjetovanih globalnim tržišnim poremećajima.

Ponovljeni sastanka šest Odbora iz sektora stočarstva HPK održat će se zbog nastavka nepovoljnih tržišnih okolnosti u stočarskom sektoru koje su nastavljene i nakon razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem u Vladi RH  2. rujna 2021. godine, te izostanka zatraženih konkretnih odgovora i mjera nadležnih institucija od tog sastanka.

Na svim ranijim sastancima razgovaralo se o stanju na tržištu stočne hrane i energenata te procjenama tržišnih kretanja, stanju otkupa mlijeka i živih svinja i goveda, te konja i jaja kao i strateškim smjernicama za povećanje obujma korištenja obnovljivih izvora energije na farmama, kao i mogućim i raspoloživim mjerama pomoći stočarskim sektorima.

U 13.00 sati će se održati izjava za medije.

Tema sastanka: Stanje u sektoru stočarstva.

Za dodatne informacije obratit se na mail komora@komora.hr