POZIV NA PRVU RADIONICU „CAP FOR US“

Objavljeno: 07.05.2021.

Poštovani,

Pozivamo Vas na on-line radionicu koju provodi Hrvatska poljoprivredna komora u okviru projekta „Cap for Us“. Radionica će se održati 12.05.2021. u trajanju od 3 sata (od 13:30 – 16:30 ). Na istoj će predstavnici iz Italije prenijeti svoja iskustva iz sektora voćarstva, povrtlarstva, maslinarstva i vinogradarstva kao i mogućnosti razvoja poljoprivrede kroz novo Programsko razdoblje 2021.-2027.

Projektom se želi ostvariti sinergija različitih dionika; poljoprivrednika, donositelja odluka, agrarnih novinara, studenata, profesora, poljoprivrednih savjetnika i predstavnika udruga.

Cilj projekta je razmjena iskustava s drugim državama članicama i primjena novih praksi u domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Dnevni red promotivno-edukativne radionice:

  1. Uvodni dio – pozdravni govor
  2. Primjeri iz prakse obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zadruga iz Italije
  3. Intervju s predstavnikom poljoprivredne organizacije iz Italije
  4. Prezentacija i komunikacija s predstavnicima iz države partnerice Italije
  5. Prezentacija Ministarstva poljoprivrede – mogućnosti jačanja zadruga/proizvođačkih organizacija i OPG-a kroz Strateške planove s naglaskom na inovacije (nove tehnologije, digitalizacija, obnovljivi izvori energije, održiva proizvodnja)
  6. Prezentacija Svjetske Banke
  7. Razdvajanje sudionika u manje skupine (breakout rooms)  u cilju rasprave u manjim skupinama o predstavljenim mogućnostima
  8. Ponovno pridruživanje grupi i predstavljanje zaključaka svake odvojene skupine.

 

Za održavanje radionica osigurani su prevoditelji.

Prijave za radionicu mogu se obaviti putem linka do utorka 11. svibnja 2021.: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnATdAWOfieN7IoHBoYTgvgD38pvKyiY9V2ucXbrkCT6M3Bg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0