POZIV NA ČETVRTU RADIONICU „CAP FOR US“

Objavljeno: 01.06.2021.

Poštovani,

Pozivamo Vas na on-line radionicu koju provodi Hrvatska poljoprivredna komora u okviru projekta „Cap for Us“. Radionica će se održati 08.06.2021. u trajanju od 3 sata (od 13:30 – 16:30 ). Na istoj će predstavnici iz Austrije prenijeti svoja iskustva iz ekološke poljoprivrede, kao i mogućnosti razvoja poljoprivrede kroz novo Programsko razdoblje 2021.-2027.

Projektom se želi ostvariti sinergija različitih dionika; poljoprivrednika, donositelja odluka, agrarnih novinara, studenata, profesora, poljoprivrednih savjetnika i predstavnika udruga.

Cilj projekta je razmjena iskustava s drugim državama članicama i primjena novih praksi u domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Dnevni red promotivno-edukativne radionice:

 

  1. Uvodni dio – pozdravni govor (predsjednik Poljoprivredne komore Gradišća, Nikolaus Berlakovich i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, Mladen Jakopović)
  2. Predstavljanje delegacije Poljoprivredne komore Gradišća
  3. Uvid u strukturu i funkcioniranje zastupljenosti poljoprivrednih interesa u Austriji / Gradišću i pregled austrijske / gradišćanske poljoprivrede s naglaskom na ekološku poljoprivredu – (pitanja i odgovori)
  4. 3 videozapisa – praktična iskustva obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zadruga iz Austrije – (pitanja i odgovori)
  5. Opća razmjena s predstavnicima iz Austrije o mogućnostima inovacija (nove tehnologije, digitalizacija, obnovljivi izvori energije, održiva proizvodnja)
  6. Prezentacija Ministarstva poljoprivrede – mogućnosti jačanja zadruga/proizvođačkih organizacija i OPG-a kroz Strateške planove s naglaskom na inovacije (nove tehnologije, digitalizacija, obnovljivi izvori energije, održiva proizvodnja)
  7. Prezentacija Svjetske Banke
  8. Razdvajanje sudionika u manje skupine (breakout rooms) u cilju rasprave u manjim skupinama o predstavljenim mogućnostima
  9. Ponovno pridruživanje grupi i predstavljanje zaključaka svake odvojene skupine.

 

Za održavanje radionica osigurani su prevoditelji.

Prijave za radionicu mogu se obaviti putem linka do ponedjeljka 07. lipnja 2021.: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnATdAWOfieN7IoHBoYTgvgD38pvKyiY9V2ucXbrkCT6M3Bg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0