POZIV – fokus grupe za mljekarski sektor

Objavljeno: 02.03.2021.

Poštovani,

HPK i Svjetska banka vas pozivaju na fokus grupe za mljekarski sektor. Cilj fokus grupa je formulirati prijedloge za mljekarski sektor, kako na razini pojedinačnih farmi, tako i na razini udruživanja, sa naglaskom na mladim poljoprivrednicima.

Ciljevi radionica su:

  • utvrđivanje potrebe i mogućnosti za podršku poljoprivrednicima u poboljšanju upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima te ekonomskih i održivih rezultata,
  • utvrđivanje potrebnih intervencija poljoprivrednika od strane dobavljača, prerađivača i kreatora politike.

Rezultati ovih radionica poslužit će kao prijedlog za poboljšanje ekonomskih dobrobiti  i održivosti uzgoja mlijeka u Hrvatskoj.

Raspored fokus grupa:

05.03.2021. (10.00-11.30)

        (13.30-15.00)

– Dvije radionice namijenjene isključivo za poljoprivrednike sa ciljem utvrđivanja mjera koje su potrebne za poboljšanje ekonomskih i održivih rezultata, s naglaskom na proizvodnju mlijeka, formuliranje i odabir preporuka. Teme radionica su – “Kako zadovoljiti potrebe veće proizvodnje?”, “Koji se pokazatelji učinka koriste na farmi?”, “Koji bi alati bili korisni?

Utvrdit će se upute za poboljšanje i razgovarati o njima kako bi se formulirale preporučene intervencije na razini gospodarstva.

08.03.2021. (11.30 – 13.30)

– Radionica namijenjena za ostale sudionike u lancu opskrbe (poput predstavnika zadruga/udruga, veterinarske službe, savjetodavne službe i sl.), naglasak je na uspostavljanju udruženja sa ciljem poboljšanja tržišne strukture i izgradnje učinkovitih struktura potpore. Fokus je na tome kako poljoprivrednicima učinkovito generirati veći povratak na tržište. Koji su potrebni uvjeti da se to postigne u Hrvatskoj?

Prijavite se za sudjelovanje jer je broj sudionika na fokus grupama ograničen.

LINK ZA PRIJAVU: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPH_RhCA9krzWctrTo-zJDSH7x3RtXWRsSic1UYj93Xr_XCw/viewform?usp=sf_link

 

Povratno ćemo Vas informirati o detaljima radionica.