Održan „Prigorsko – zagorski sejem“

Objavljeno: 17.08.2018.

Lokalna akcijska grupa „Prigorje – Zagorje“ i ove godine je uspješni organizator „Prigorsko – zagorskog sejma“, manifestacije koja se tradicionalno već 9. puta za redom održava na području LAG-a PRIZAG, ovaj put u Općini Gornjoj Rijeci. Sajam je bio iznimno dobro posjećen, a važnost i priznanje tradiciji održavanja Prigorsko – zagorskog sejma dali su i brojni gosti i uzvanici, a među njima i Mladen Jakopović predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore i pročelnik Ureda za gospodarstvo, financije i europske poslove Varaždinske županije.
Predsjednik Komore je pozdravio sve goste i izlagače i zaželio je svima puno uspjeha. Također je izrazio želju da ubuduće na Sejmu sudjeluje još više prerađivača i proizvođača.
Sajam je započeo stručnim predavanjem na temu: Provedba natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a PRIZAG te prijava na otvorene natječaje iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020 koje je održao Ivan Biškup iz tvrtke I.B. savjetovanje. Na sejmu se okupilo dvadesetak izlagača koje su činili OPG-i, mali tradicijski obrti, obrti koji izrađuju rukotvorine, te razne udruge koje djeluju na području LAG-a. Sajam je završio prigodno kulturnim-umjetnički programom.