IZBORNA SKUPŠTINA HPK

Objavljeno: 22.12.2017.

U četvrtak, 21.prosinca 2017. održana je 8. Skupština Hrvatske poljoprivredne komore koja je ujedno bila i Izborna skupština te se na njoj birao Nadzorni odbor, Predsjedništvo te predsjednik Komore.

Dosadašnju funkciju predsjednika poljoprivredne komore kroz 6 godina savjesno je obnašao Mato Brlošić koji će u novom mandatu obnašati dužnost zamjenika predsjednika Komore. Novi predsjednik  je Mladen Jakopović, iz županijske komore Varaždinske županije.

Predsjedništvo Komore čine Miško Šklempe, Zvonimir Širjan i Antun Vrakić.

Upravni odbor čine županijski predsjednici iz još osam županija; Stjepan Živković iz Vukovarsko-srijemske županije, Mato Brlošić iz Osječko-baranjske županije, Antun Vrakić iz Brodsko-posavske županije, Miško Šklempe iz Sisačko-moslavačke županije, Zvonimir Širjan iz Koprivničko-križevačke županije, Juraj Čiček iz Zagrebačke županije, Stjepan Horvat iz Grada Zagreba te Slavko Šare iz Zadarske županije.

U Nadzorni odbor izabrani su Branko Tomašković – Zagrebačka županija, Drago Laća – Šibensko-kninska županija, Damir Lović – Brodsko- posavska županija te Dario Paulišić – Istarska županija. Još jedan član Nadzornog odbora te Sud časti birat će se na sljedećoj Skupštini Hrvatske poljoprivredne komore.