‘Tražimo da se omogući prodaja poljoprivrednih proizvoda na tržnicama’

Objavljeno: 24.03.2020.

– Određena okupljanja, koja su se događala na tržnicama nisu zbog prodaje poljoprivrednih proizvoda već zbog mini trgovina koje se nalaze u sastavu tržnica – kaže čelnik HPK Mladen Jakopović.

Smatramo kako je to udar na domaće proizvođače i obiteljska poljoprivredna gospodarstva jer im se onemogućava prodaja domaćih proizvoda za koja znamo od kuda dolaze i da nema prisutnosti virusa. S druge strane roba za koju ne znamo od kuda dolazi je u trgovačkim lancima, priopćili su danas iz Hrvatske poljoprivredne komore, nakon najnovije odluke Vlade o zatvaranju tržnica.

– Određena okupljanja, koja su se događala na tržnicama nisu zbog prodaje poljoprivrednih proizvoda već zbog mini trgovina koje se nalaze u sastavu tržnica – kaže čelnik HPK Mladen Jakopović. Komora traži da se omogući na otvorenim i poluzatvorenim tržnicama prodaja poljoprivrednih proizvoda OPG-a uz poštivanje svih pravila ponašanja zbog korona virusa (isto kao u trgovačkim lancima i ljekarnama kao što su minimalna udaljenost, zaštitne maske i rukavice kod prodavača.

Preuzeto s: https://www.vecernji.hr/vijesti/trazimo-da-se-omoguci-prodaja-poljoprivrednih-proizvoda-na-trznicama-1388128