Radionica

Poštovana/i,   sa zadovoljstvom Vas pozivamo na RADIONICU pod ...

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1. Agencija za plaćanja u pol...

Novosti u 2018. godini

IAKS MJERE RURALNOG RAZVOJA – NOVOSTI U 2018. GODINI Od ove godine u mje...

Natječaj za podmjeru 10.2.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 10.2. - POTPORA ZA OČUVANJE, ODRŽIVO KORIŠTE...

Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Poljoprivrednici, od ponedjeljka možete podnijeti zahtjev za potporu za 2018. godi...

  • Radionica

  • OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

  • Novosti u 2018. godini

  • Natječaj za podmjeru 10.2.

  • Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Nalazite se:  

HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

E-mail Ispis PDF

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore zajedno sa predstavnicima Poljoprivredne komore Češke Republike (AKČR), predstavnicima Nacionalnog vijeća poljoprivrednih komora Poljske (KRIR), predstavnicima Mađarske poljoprivredne komore (NAK), predstavnicima Slovačke komore za poljoprivredu i hranu (SPPK), predstavnicima Instituta za Agrostrategije i inovacije Bugarske, predstavnicima Poljoprivredne komore Republike Litve (ZUR) sastali su se na 66. sastanku zemalja Višegradske skupine zemalja (V-4) 18. i 19. listopada 2017. godine u Budimpešti, Mađarska.

 

 

Predstavnici su raspravljali o sljedećim temama:

·         ZPP nakon 2020- priprema za prve nacrte u studenom 2017. godine

·         Trenutna situacija i cijene proizvoda na tržištu

·         Štete nastale uslijed klimatskih promjena

 

Predsjednici 8 Poljoprivrednih komora potpisalisu deklaracijui priopćenje kojim traže od institucija i donositelja odluka da osiguraju jačanje ZPP-a nakon 2020. s istim ili većim financijskim izvorima kako bi se osigurala ekonomska održivost poljoprivrednika. Što se tiče izravnih plaćanja, indirektnih potpora i nacionalnih potpora, 7 država članica složilo se za njihovo izjednačavanje među svim državama članicama.

Predstavnici komora naglasili su daljnju potrebu proizvodno vezanih potpora koja ima važnu ulogu u održavanju poljoprivrednih aktivnosti u osjetljivim sektorima, te su se jednoglasno složili protiv ukidanja iste. Sve komore donijele su zajednički stav kako nova zajednička poljoprivredna politika mora biti financijski održiva, poštena, inovativna, spremna na rizike uslijed klimatskih promjena i administrativno pojednostavljena.

Uz neophodne i održive financijske instrumente u okviru izravnih plaćanja i ruralnog razvoja Hrvatska poljoprivredna komora i dalje će se zalagati za Uredbu na Europskoj razini kojom će se regulirati nepoštena trgovačka praksa te za jednake kontrole i standarde za robu koja dolazi iz trećih zemalja. Sljedeći zajednički sastanak komora održat će se u prosincu 2017., u Varšavi na kojem će komore zajedno dati komentare na prve nacrte Komisije o ZPP-u nakon 2020.

Petak, 20 Listopad 2017 15:37
 

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi