Radionica

Poštovana/i,   sa zadovoljstvom Vas pozivamo na RADIONICU pod ...

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1. Agencija za plaćanja u pol...

Novosti u 2018. godini

IAKS MJERE RURALNOG RAZVOJA – NOVOSTI U 2018. GODINI Od ove godine u mje...

Natječaj za podmjeru 10.2.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 10.2. - POTPORA ZA OČUVANJE, ODRŽIVO KORIŠTE...

Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Poljoprivrednici, od ponedjeljka možete podnijeti zahtjev za potporu za 2018. godi...

  • Radionica

  • OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

  • Novosti u 2018. godini

  • Natječaj za podmjeru 10.2.

  • Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Nalazite se:  

EDUKACIJA MLADIH POLJOPRIVREDNIKA

E-mail Ispis PDF

EDUKACIJA MLADIH POLJOPRIVREDNIKA

 

Seminar „Izazovi mladih poljoprivrednika u EU“

U suradnji s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika         

13.-15.02.2012.

HPK je u suradnji s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika (HUMP-om), uz potporu Francuske poljoprivredne komore i francuskog Ministarstva poljoprivrede, u Karancu organizirao trodnevni seminar, od 13. do 15. veljače, za 25 mladih poljoprivrednika, pod nazivom "Izazovi mladih poljoprivrednika u Europskoj uniji". Cilj je bio upoznati mlade poljoprivrednike s mogućnošću dobivanja potpora, izradama poslovnih planova za uspostavu mladih poljoprivrednika. Na natječaj se prijavilo 47 mladih poljoprivrednika.

Izvor financijskih sredstava: Francuska komora

 

Konferencija mladih poljoprivrednika (Mladi na djelu - Sastanci mladih i osoba odgovornih za politiku prema mladima)

Autori projekta- Hrvatska poljoprivredna komora

HR-51-E9-2012-R3

Nositelj projekta - Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika

26. do 28. travnja 2013. godine, Križevci

Trodnevna konferencija interaktivnog karaktera koja je ponudila platformu za raspravu s ekspertima i donositeljima odluka. Tema konferencije su mogućnosti za mlade poljoprivrednike nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

               

Stručna edukacija u Kraljevini Nizozemskoj

HRVATSKA UDRUGA MLADIH POLJOPRIVREDNIKA (HUMP) I HPK                         

05.–08.11.2012.               

Predstavnici Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP) i Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) zahvaljujući sredstvima i potpori Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske od 5. do 8. studenog 2012. posjetili su Kraljevinu Nizozemsku zbog potrebe razvoja farmi uz pomoć najboljih primjera dobre prakse u proizvodnji teletine.

Udrugu HUMP predstavljali su poljoprivredni proizvođači Jelena Mužinić, Goran Tkaličanac i Božidar Glavaš, a Hrvatsku poljoprivrednu komoru predstavljala je voditeljica Samostalnog odjela za Regionalni razvoj Tajana Radić. Predstavnici su u tri dana vidjeli procese od proizvodnje do plasiranja proizvoda na tržište, te ostvarili kontakte potrebne za daljnju suradnju.

Sastanci na kojima su predstavnici prisustvovali su sljedeći:

Sastanak s upravom NAJK-a (Nizozemskom organizacijom mladih poljoprivrednika koja predstavlja 80% mladih poljoprivrednika na nacionalnoj razini) http://www.najk.nl/. Razgovaralo se o mogućnostima koji su u sektoru proizvodnje teletine te o organizaciji mladih poljoprivrednika i njihovoj ulozi na nacionalnoj i međunarodnoj razini, te koje su sve mogućnosti za naše mlade poljoprivrednike putem partnerstva u CEJA (Europskom vijeću mladih poljoprivrednika) http://www.ceja.eu/ organizaciji.

Grupa je posjetila farme članova NAJK organizacije, mladog poljoprivrednika koji posjeduje farmu od 1150 grla i jedinog ekološkog proizvođača teletine koji posjeduje farmu od 1300 grla.

Nakon farmi predstavnici su posjetili Dronten University of Applied Sciences CAH Vilentum http://www.cah.nl/nl-nl.aspx na kojem su mogli naučiti o načinu upravljanja mljekarskih farmi. S obzirom da je edukacija bila nadasve korisna, dogovorena je daljnja suradnja HPK, HUMP-a i Sveučilišta putem projekata koji bi omogućili edukaciju od dva tjedna za 16 mladih poljoprivrednika u sektoru uzgoja stoke i hortikulture.

Grupa je posjetila velike dvije obiteljske tvrtke Denkavit BV (stočna hrana, laboratorijska kvaliteta hrane i inspekcijski sistemi) http://www.denkavit.nl/corporate/home.asp?taal=nl i Van Drie Group – EKRO http://www.vandriegroup.com/the-companies-and-the-chain/slaughterhouses/ekro/ (klaonica, marketing i konačni proizvod te logistički sistem). Tvrtka Denkavit BV je izrazila želju za plasiranjem svojih proizvoda na hrvatsko tržište.  

Nakon tvrtki grupa je posjetila Friesian Agro Consultancy BV (konzultantska tvrtka za upravljanje farmama) http://www.thefriesian.nl/ , mesno/mljekarski edukacijski centar za poljoprivrednike). Predstavnici su dobili poveći broj informacija o upravljanju mljekarskih farmi, te su osim predavanja mogli uživo vidjeti farmu mliječnih krava u njihovom vlasništvu. Dogovorena je daljnja suradnja putem edukacijskih projekata koje će Friesian Agro Consultancy BV provesti u Republici Hrvatskoj.

Predstavnici su na kraju stručnog posjeta Kraljevini Nizozemskoj posjetili Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Haagu te su se susreli s veleposlanicom mr. sc. Veselom Mrđen Korać.

 

Izvor financijskih sredstava: Veleposlanstvo kraljevine Nizozemske

 

 

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi