IZBORI HPK 2017.

U 2017. godini u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (Komora) provode se Izb...

PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

Pravno ekonomska klinika je volonterski projekt Pravnog i Ekonomskog fakulteta u O...

HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore zajedno sa predstavnicima Poljoprivred...

  • IZBORI HPK 2017.

  • PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

  • HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Nalazite se:  

EDUKACIJA O NOVIM TEHNOLOGIJAMA

E-mail Ispis PDF

EDUKACIJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA O NOVIM PROIZVODNIM TEHNOLOGIJAMA

 

Stručno putovanje u SAD

ODBOR ZA TOV I MESNO GOVEDARSTVO

22.-30.08.2011.

Posjet osam farmi, tri poslovna susreta s predstavnicima državnih službi za poljoprivredu, posjet rodeu. Informiranje o procesu genetskog osjemenjivanja i oplođivanja stoke, uzgoja, način hranjenja, prodaje. Upoznavanje s sustavom rada njihovih državnih službi te razmjena iskustva i sklapanje partnerstva.

Izvor financijskih sredstava: Vlastita sredstva

 

Stručno putovanje u Njemačku                                                      

ODBOR ZA MESNO I TOVNO GOVEDARSTVO

16.-19.10.2011.

Posjet sajma Agitechnica 2011. u Hannoveru.

Izvor financijskih sredstava: HPK

 

Stručno putovanje u Austriju i Njemačku                

Brodsko-posavska županijsko regionalna komora

Razgled farmi u okolici Linza. Razgled farme krava i goveda Hormandinger-Hofinger kojoj su vlasnici dvije obitelji, u mjestu Taiskirchen. Razgled Centra za osjemenjivanje Hohhenzell u mjestu Reid im Innkreis. Posjet sajmu Agritechnica 2011. Razgled gospodarstva koja se bave bioplinom vlasnika Wildfellner Johanna. Posjet pogonu za proizvodnju mlijeka koji opskrbljuje okolne škole, obitelj Reingruber.

Izvor financijskih sredstava: HPK

 

 

Stručno putovanje u Kinu

18.-26.02.2012.

Višemjesečne pripreme oko službenog puta HPK u Kinu (veljača i rujan, 2012 g.) bile su usklađivane između HPK, Ministarstva poljoprivrede Kine, kineskog veleposlanstva u Zagrebu, Gospodarske komore poljoprivredne industrije u Kini, te Veleposlanstva HR u Kini. Ostvaren je kontakt i suradnja sa kineskim veleposlanstvom u Zagrebu. Na sastanku je predstavljen dosadašnji rad HPK-a, te izražena želja razvitka daljnje suradnje na području poljoprivrede između Hrvatske i Kine. Kinesko veleposlanstvo je pomoglo u ostvarenju kontakata u Kini, te samoj organizaciji službenog puta HPK u Kinu tijekom veljače, 2012.

Predstavnici HPK su tijekom boravka u Kini od 18 do 26 veljače, 2012 g., održali sastanke sa predstavnicima Središta za međunarodnu ekonomsku suradnju Ministarstava poljoprivrede Kine, te Gospodarske komore poljoprivredne industrije, Kineske akademije znanosti na području poljoprivredne mehanizacije, te Instituta za istraživanje na području navodnjavanja. Pri čemu su bili i organizirani sastanci sa proizvođačima poljoprivredne opreme (tvrtka Shunxi Skysea Pump Co. Ltd., jedna od vodećih tvrtki za proizvodnju pumpa za navodnjavanje, tvrtka Mini Rain Irrigation Company (MRain), za proizvodnju sistema za navodnjavanje, te tvrtka XIB (Agricultural Facilities Engineering Technology Co.,Ltd.) za prodaju opreme za plastenike (folije, motori za pokretanje, kompjutorska oprema za nadgledavanje u plastenicima, sistemi hlađenja, itd.). Potpisan je Sporazum o suradnji između HPK i Središta za međunarodnu ekonomsku suradnju Ministarstava poljoprivrede Kine. Naglašena je mogućnost i interes za ulaganja u RH, te nastavak i razvitak suradnje u području poljoprivrede. Tvrtke su izrazile zainteresiranost za moguću ostvarenu suradnju vezanu za opremu za navodnjavanje, te ostala područja vezana za poljoprivredu. Dogovoreni su ponovni susreti, te razvitak moguće daljnje suradnje.

 

 

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi