Radionica

Poštovana/i,   sa zadovoljstvom Vas pozivamo na RADIONICU pod ...

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1. Agencija za plaćanja u pol...

Novosti u 2018. godini

IAKS MJERE RURALNOG RAZVOJA – NOVOSTI U 2018. GODINI Od ove godine u mje...

Natječaj za podmjeru 10.2.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 10.2. - POTPORA ZA OČUVANJE, ODRŽIVO KORIŠTE...

Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Poljoprivrednici, od ponedjeljka možete podnijeti zahtjev za potporu za 2018. godi...

  • Radionica

  • OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

  • Novosti u 2018. godini

  • Natječaj za podmjeru 10.2.

  • Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Nalazite se:  
10 Lipanj 2013

Predsjednik poljoprivredne komore Mato Brlošić u Plodovima zemlje - 22:20 

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=205&cHash=9e61fa214a

E-mail Ispis PDF
 

 

 

Hrvatska poljoprivredna komora na temelju ispunjenih obrazaca zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača sastavila je popis i ponude te ih proslijedila na daljnje pregovore Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kako bi se što hitnije dogovorio dolazak katarskih stručnjaka.

Ispunjene obrasce do sada je poslao veći broj zadruga, tvrtki, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga. Ostali koji su zainteresirani za izvoz i katarske investicije i dalje mogu ispuniti OBRAZAC te poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

 

 

 

E-mail Ispis PDF
 

Dana 22. svibnja, 2013. godine održan je sastanak na na temu „Ulaganje države Katar u hrvatski prehrambeni sektor“ kako bi se uspostavili inicijalni kontakti i definirali potencijali suradnje.Na inicijativu Ministarstva vanjskih i europskih poslova i na poziv Hrvatske poljoprivredne komore sastanku su prisustvovali poljoprivredni proizvođači, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije.

 

Predstavnici iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Dražen Margeta, voditelj službe Uprava za gospodarsku bilateralnu suradnju i dr.sc. Boris Havel izvijestili su sugovornike o mogućnostima koje postoje za dugoročnu suradnju u poljoprivredi i prehrambenoj industriji te istaknuli sljedeće:

  1. Poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj za potrebe Katara moguća je  kroz ulaganja u postojeće farme ili dugoročni zakup poljoprivrednog zemljišta na kojem bi proizvodnja bila posebno usmjerena katarskim potrebama.
  2.  
  3. Prednost je što Hrvatska ima plodno, kemijski i biološki nezagađeno zemljište na raspolaganju za takve svrhe, a postojeći klimatski uvjeti gotovo su idealni u smislu temperature i oborina. Voda je uvelike dostupna od površinskih tokova, podzemnih voda i oborina.
  4.  
  5. Izvoz postojeće proizvodnje iz Hrvatske u Katar poglavito je moguć u području visoko kvalitetnih proteina: govedine, junetine i teletine (rashlađeno), manje količine svjetske klase janjetine (rashlađeno), peradi (smrznuto ili rashlađeno), razne ribe i morskih plodova (rashlađeno i smrznuto) te sve vrste polutrajnih i trajnih salama, povrća i prerađene konzervirane hrane.

 

Kao slijedeći logičan korak u utvrđivanju kapaciteta suradnje, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova predložili su zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima da pošalju konkretne i precizne ponude na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Hrvatski poljoprivredni proizvođači zahvalni su na inicijativi i zainteresirani su za mogućnosti ulaganja države Katar u hrvatski prehrambeni sektor kroz uzgoj stoke (govedine, teletine i ovčetine), peradi, kao i za uzgoj žitarica (kukuruza i pšenice), te uzgoj tune.

 

 

 

 

 

Ažurirano ( Petak, 28 Lipanj 2013 11:22 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 

Sastanak G. Mato Brlošića, predsjednika HPK, sa Gđom. Siglinde Saalschmidt na temu stanje u hrvatskoj poljoprivredi, te mogućnost međusobne suradnje.

Početkom Studenog, 2012 god, G. Mato Brlošić, predsjednik HPK održao je sastanak sa Gđom. Siglinde Saalschmidt, službenicom njemačkog Saveznog ministarstva prehrane, poljoprivrede i zaštite potrošača na temu  stanje u hrvatskoj poljoprivredi, te mogućnost međusobne suradnje.

Više...
 


Stranica 156 od 161

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi