Radionica

Poštovana/i,   sa zadovoljstvom Vas pozivamo na RADIONICU pod ...

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1. Agencija za plaćanja u pol...

Novosti u 2018. godini

IAKS MJERE RURALNOG RAZVOJA – NOVOSTI U 2018. GODINI Od ove godine u mje...

Natječaj za podmjeru 10.2.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 10.2. - POTPORA ZA OČUVANJE, ODRŽIVO KORIŠTE...

Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Poljoprivrednici, od ponedjeljka možete podnijeti zahtjev za potporu za 2018. godi...

  • Radionica

  • OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

  • Novosti u 2018. godini

  • Natječaj za podmjeru 10.2.

  • Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Nalazite se:  

U četvrtak 08. kolovoza  2013. godine u 12 sati održan je sastanak u Ministarstvu poljoprivrede vezano za isplatu poticaja poljoprivrednim proizvođačima.

 

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača predložili su ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini sljedeće:

  1. Pronalazak mjera za isplatu 30% neisplaćenih poticaja.

  2. Sastanak radi dogovora oko cijene pšenice.

  3. Intenzivniju komunikaciju poljoprivrednih proizvođača i resornog ministarstva.

  4. Veću transparentnost informacija posebice u dijelu potpora. Poljoprivredni proizvođači moraju jasno znati za koja područja se planiraju sredstva.

  5. Sastanak s ministrom financija Slavkom Linićem i premijerom Zoranom Milanovićem radi isplate poticaja i izrade novog rebalansa proračuna u rujnu 2013. godine.

 

Temeljem navedenih zahtjeva dogovoreno je sljedeće:

      1. U ponedjeljak 11. kolovoza 2013. godine u 12 sati održat će se drugi sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom. Ministarstvo poljoprivrede u međuvremenu će pripremiti nekoliko mjera koje će predložiti na sastanku kako bi se riješio problem razlike u poticajima.

     2. U ponedjeljak 11. kolovoza 2013. godine u 9 sati održat će se sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom vezano za cijenu pšenice.

 

Sastanku su prisustvovali:

Predstavnici institucija

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina,

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol,

Pomoćnica ministra poljoprivrede prof.dr.sc. Vesna Gantner,

Savjetnik ministra poljoprivrede Marko Dražetić,

Ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ante Pezo,

Direktorica Sektora za izravnu potporu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Sanja Krivanek,

Pomoćnica ravnateljice Agencije za poljoprivredno zemljište Željka Gudelj-Velaga,

Pomoćnica ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Željka Fatović,

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) Matija Brlošić, 

Članovi Upravnog odbora HPK (Mijo Latin, Darko Juzbašić, Mato Mlinarić, Stjepan Antolić, Zlatko Orsag, Hrvoje Miljak, Zdravko Pankretić),

Predsjednik Odbora za udruge HPK Stjepan Kunovec,

Predsjednik Odbora za mljekarstvo HPK Branko Garvanović,

Voditeljica odjela za regionalni razvoj HPK Tajana Radić,

Predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Dragutin Dukić.

 

 

                                                                                       

 

 

 

Ažurirano ( Nedjelja, 11 Kolovoz 2013 11:27 )
E-mail Ispis PDF
 

Voditeljica odjela za regionalni razvoj HPK Tajana Radić sastala se u petak, 19. srpnja 2013. godine u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova s veleposlanikom RH u Kataru Tomislavom Bošnjakom. Sastanak je održan s ciljem da se koordinira te dogovore konkretni koraci u nastupu na katarsko tržište hrvatskih poljoprivrednih proizvoda. Veleposlanik Tomislav Bošnjak  je detaljno izložio prilike na katarskom tržištu poljoprivrednih proizvoda. Naveo je kako Katar nema dostatnu proizvodnju hrane, te da bi se osigurala uredna opskrba hranom to područje regulira Agencija za sigurnost opskrbe hranom. Agencija je regulatorna institucija, a operativni dio uvoza i izvoza hrane, kao i proizvodnju u inozemstvu, obavljaju tri tvrtke Hassad Food, Widom, Mawashi. Veleposlanstvo RH u Kataru je u kontaktu s navedenim tvrtkama te im je predalo inicijalne ponude hrvatskih proizvođača hrane koje je pripremila Hrvatska poljoprivredna komora. Veleposlanik Bošnjak je istaknuo kako postoji zainteresiranost katarske strane za suradnjom te je najavio mogućnost posjeta katarskih tvrtki Hrvatskoj, ali je također naglasio da se radi o tek početnim pregovorima. Područja od interesa za katarsku stranu su uzgoj žitarica, uljarica, povrća i voća kao i prerada navedenih poljoprivrednih proizvoda te uzgoj stoke s proizvodnjom mesa i mliječnih proizvoda i uzgoj ribe (zainteresiranost za hrvatsku tehnologiju uzgoja tune). Veleposlanik Bošnjak je također upozorio da svi poljoprivredni proizvodi za katarsko tržište moraju imati halal certifikat. 

 

 

Ažurirano ( Utorak, 23 Srpanj 2013 09:21 )
E-mail Ispis PDF
 

 

Sukladno ponudama poljoprivrednih proizvođača na zahtjev veleposlanstva u Kataru, 2. srpnja 2013. godine, održan je sastanak s katarskim investitorima na kojem je potvrđen interes za suradnjom s poljoprivrednim proizvođačima u svim segmentima o kojima se govorilo na prethodnom sastanku.

 

Veleposlanik Bošnjak je izvijestio investitore da se proteklih mjeseci na hrvatskoj strani poduzelo sve potrebno u prikupljanju traženih podataka. Domaćinima je uručio informacije o brojnim poljoprivrednim zadrugama, tvrtkama i obiteljskim poljoprivrednim domaćinstvima zainteresiranim za suradnju s Katarom.

Slijedeći logičan korak, nakon što se dodatno prouče ponude, je posjet izaslanstva države Katar u Republiku Hrvatsku, kako bi se na licu mjesta izvidjele mogućnosti i oblici suradnje. Obostrano je utvrđeno da je realizacija posjeta moguća nakon Ramazana i bajramskih blagdana, najranije u rujnu, a izglednije krajem ove godine.

 

 

 

 

 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 11:36 )
E-mail Ispis PDF
   


Stranica 155 od 161

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi