Radionica

Poštovana/i,   sa zadovoljstvom Vas pozivamo na RADIONICU pod ...

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1. Agencija za plaćanja u pol...

Novosti u 2018. godini

IAKS MJERE RURALNOG RAZVOJA – NOVOSTI U 2018. GODINI Od ove godine u mje...

Natječaj za podmjeru 10.2.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 10.2. - POTPORA ZA OČUVANJE, ODRŽIVO KORIŠTE...

Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Poljoprivrednici, od ponedjeljka možete podnijeti zahtjev za potporu za 2018. godi...

  • Radionica

  • OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

  • Novosti u 2018. godini

  • Natječaj za podmjeru 10.2.

  • Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Nalazite se:  

Proizvod s e-garancijom "PeG" 14 Siječanj 2014

Projekt je pokrenut u 2013 od strane Progresivne Tehnologije Jelovica, a prepoznat i podržan od strane Varaždinske Županije, upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša, na čelu sa dr.sc. Dragutinom Vincekom. Projekt je u osnovi baziran na postojećim europskim tendencijama da se stanovništvugrađanima osigura informacija o kvaliteti hrane koja dolazi do njihovog stola, ali ujedno i zaštiti male i vrijedne proizvođače odn. uzgajivače. U osnovi se radi o naljepnici sa identifikacijskim QR kodom koja će se postavljati naprehrambene artikle, a koju će svaki kupac moći usnimiti pametnim mobitelom, i odmah se, putem internet-a, direktno povezati na podatke o proizvođaču i proizvodu, pa čak i na seriju kojoj pripada snimljena namirnica. Na taj će način kupac doći do mnogo iscrpnijih podataka o stvarnom porijeklu hrane, izvoru sjemena, načinu uzgoja ili ishrane te načinu prerade. Trendovi u svijetu već pokazuju da će kupac radije posizati za namirnicama koje su poznatog porijekla nego one koje trgovci marketinški obrade radi bolje prodaje. Iako se kao krajnji korisnik pojavljuje kupac ipak su proizvođači ti koji su zainteresirani za zaštitu svog identiteta na način da svojim imenom i prezimenom stoje iza kvalitete svog proizvoda. U tom smislu, zaštićena oznaka "PEG" sa pripadajućim QR kodom garantira proizvođača (imenom), sa svim njegovim dozvolama, certifikatima i inspekcijskim nalazima, a on, dalje, garantira kupcu izvornost podataka o proizvodu. Razumljivo, vrlo su zainteresirani mali proizvođači i prerađivači. Oni koji su se i do sada sami borili za poziciju na tržištu. Upravo oni dobivaju sada snažno sredstvo za svoju bolju prepoznatljivost na tržištu i bolju poziciju u odnosu na velike trgovačke lance ili prepoznatljive brendove, te brojne uvoznike. U kratkom roku od mjesec dana u Varaždinu se u projekt pridružilo 10 proizvođača (primjeri na www stranici), a u toku siječnja njima će se izdati prve serije naljepnica sa QR kodom. Ovime Vas pozivamo da prepoznate inicijativu, i barem pokušate aktivirati što veći broj malih proizvođača Prilozi: primjeri generiranih kodova za različite proizvođače i proizvode. Opis projekta sa detaljima i primjerima nalazi se na internet-stranici www.jelovica.com.hr.
 
Ažurirano ( Utorak, 14 Siječanj 2014 17:42 )
E-mail Ispis PDF
 
 

IZABRANO VODSTVO HPK 19 Prosinac 2013

U četvrtak 19. prosinca 2013. godine u 12 sati (Ulica grada Vukovara 78 (Kino dvorana Ministarstva gospodarstva)) održana je Izborna Skupštine Hrvatske poljoprivredne komore na temelju Statuta Hrvatske poljoprivredne komore (Narodne novine br. 34/13) u skladu sa Zakonom o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (Narodne novine br. 30/09, 127/10, 50/12).

Više...
Ažurirano ( Utorak, 04 Ožujak 2014 20:20 )
E-mail Ispis PDF
 

IX. Savjetovanje uzgajivača goveda 13 Studeni 2013

 

 

 

 

 

Đurđevački Hotel Picok ovoga će četvrtka i petka, 14. i 15. studenoga, biti mjesto održavanja IX. savjetovanja uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj. Savjetovanje organizira Hrvatska poljoprivredna agencija i Središnji uzgajivački savez.

Savjetovanje je dvodnevna edukacija za uzgajivače goveda, a na ovogodišnjem skupu uzgajivači će imati priliku saznati o nužnosti udruživanja u proizvođačke organizacije radi jačanja položaja proizvođača na tržištu.

- Gost predavač iz talijanskog simentalskog saveza sudionike će upoznati s tamošnjim uzgojem simentalskog goveda te predstaviti uspješnost u uzgoju na primjeru malih farmi u Italiji. Stručnjaci s Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba te Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka i ove godine će održati niz predavanja iz područja uzgoja, hranidbe, uvjeta držanja i dobrobiti životinja, genetike, zdravlja goveda, tehnologije mužnje, a uzgajivači će se imati priliku izravno informirati o zakonskim obvezama u postupku dodjele i održavanja statusa stada - najavljuju organizatori.

Više informacija www.hpa.hr

Izvor: Koprivnica.net

Ažurirano ( Utorak, 10 Prosinac 2013 14:45 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 151 od 161

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi