ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

Nakon uspoređivanja s izvornim tekstom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnik...

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom danas je objavila Natje...

JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

Prijedlog pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CL...

ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s i...

Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Poštovani, Objavili smo Glasnik HPK u kojem možete čitati o aktualnosti...

  • ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

  • OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

  • JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

  • ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

  • Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Nalazite se:  

IPARD NATJEČAJI 17 Ožujak 2014

Kako je ranije i najavljivano, novi natječaji za mjere IPARD programa raspisat će se u sljedećim terminima:
Mjera 101: 4. travnja – 18. travnja
Mjera 103: 24. ožujka – 7. travnja
Iako je u tijeku finalizacija novog Programa ruralnog razvoja, čija bi provedba trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja odlučili su se na raspisivanje još jednog IPARD natječaja.
Budući su na prošlogodišnji poziv za dostavu projektnih prijedloga pristigli brojni projekti kompatibilni s IPARD pravilima, očekujemo veliki interes potencijalnih korisnika.
Važno je naglasiti kako će se svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirati iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Dakle, već sada započinje se s trošenjem izdašne financijske omotnice koja je na raspolaganju. Svi kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada. Jedine izmjene su u smanjenoj mogućnosti dopune dokumentacije, sve s ciljem ubrzanja obrade prijava. Novi Pravilnik će biti objavljen u tjednu između 17. i 21. ožujka. 
Ažurirano ( Četvrtak, 03 Travanj 2014 14:07 )
E-mail Ispis PDF
 

PROJEKT SEM 14 Ožujak 2014

Hrvatska poljoprivredna komora sudjelovala je kao suradnik na drugom radnom sastanku 11. ožujka 2013. godine u Požegi, u sklopu projekta SEM-sektorski edukacijski model kojega financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.Nositelj projekta je Gospodarska škola Varaždin, partneri POU Obris iz Požege te POU Bjelovar i POU Šibenik, Ivora-škola informatike Varaždin i suradnik Područne službe HZZ-a u svim partnerskim županijama. Riječ je o projektu vrijednom nešto više od 180 tisuća eura čiji je cilj poboljšati znanja i vještine odraslih u sektoru poljoprivrede, turizma i brige za starije.

Projekt je namijenjen nezaposlenima, a sama je edukacija besplatna. Zainteresirani se mogu do kraja svibnja prijaviti na http://sem.echo.com.hr/hr/ na besplatnu edukaciju u pet programa obrazovanja odraslih i to u programu njegovateljica, turistički animator, knjigovodstvo OPG-a, korištenje EU fondova u ruralnom turizmu te u programu poslovanja malih i srednjih poduzeća.

Ažurirano ( Petak, 14 Ožujak 2014 13:44 )
E-mail Ispis PDF
 

Farmnavigator 14 Ožujak 2014

U Bilju kraj Osijeka 20. ožujka 2014. godine u 11.00 sati (okupljanje u Vatrogasnom domu Bilje) GEPOINT D.O.O. održati će prezentaciju za postojeće i nove prijenosne navigacije za poljoprivredu sa nazivom Farmnavigator, koje su vrlo jednostavne za upotrebu i rade kompletno na hrvatskom jeziku.

Prezentacija, će biti teorijska (u vatrogasnom domu u Bilju) i praktična (na Obiteljsko poljoprivrednom gospoddarstvu Dani Varga). Svi sudionici će imati prigodu detaljno upoznati prednosti Farmnavigator-a na terenu.

Domaćin je Poljoprivredni fakultet u Osijeku i Savjetodavna služba Hrvatske – podružnica Osiječko baranjska Županija i Općina Bilje. Prisutni će biti i poznate tvrtke, OPG-i iz Županije i okolice, načelnik Bilja te predstavnici Osječko baranjske županije.

Ažurirano ( Petak, 14 Ožujak 2014 13:40 )
E-mail Ispis PDF
 

VODIČ ZA ZAKUP

Agencija za poljoprivredno zemljište pripremila je Vodič za zakup u šest koraka za poljoprivrednike i JLS koji na jednostavan i lak način objašnjava postupak zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Vodič možete preuzeti u privitku (APZ_vodic_zakup) i mrežnim stranicama na sljedećoj poveznici http://www.zemljiste.mps.hr/vodic-kroz-zakup-u-sest-koraka-za-poljoprivrednike.

 

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 137 od 154

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi