IZBORI HPK 2017.

U 2017. godini u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (Komora) provode se Izb...

PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

Pravno ekonomska klinika je volonterski projekt Pravnog i Ekonomskog fakulteta u O...

HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore zajedno sa predstavnicima Poljoprivred...

  • IZBORI HPK 2017.

  • PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

  • HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Nalazite se:  

RASPRAVA O MODELU ISPLATE POTICAJA

Ministarstvo poljoprivrede započelo sa predstavljanjem reforme Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP). Javnom raspravom se želi utvrditi hrvatski model isplate poticaja u sklopu zacrtanih i definiranih modela koje propisuje nova ZPP Europske Unije za programsko razdoblje od 2015.-2020. godina. Prvo predstavljanje održano je sa predstavnicama svih poljoprivrednih udruga, sektorskih organizacija te Hrvatske poljoprivrede komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i drugih institucija čije je članstvo direktno uključeno i zainteresirano za sustav izravnih potpora poljoprivredne i stočarske proizvodnje. Ministarstvo poljoprivrede u idućih će mjesec dana sa svim dionicama raspraviti o modelima isplate poticaja koji su definirani novom ZPP, a nakon prve prezentacije javna se rasprava nastavlja posebnim prezentacijama širom Hrvatske kroz jedinice regionalne uprave na koje će biti pozvani zainteresirani poljoprivrednici i šira javnost. Javna je rasprava otvorena i putem Internet stranice Ministarstva poljoprivrede na kojem se mogu naći osnovne informacije da dati sugestije i prijedlozi kojima se želi pomoći pri odabiru najboljih modela potpore. (link: http://www.mps.hr/default.aspx?id=11750). Iz svega goreg navedenog, molimo Vas da se uključite u javni raspravu te preko Vaših lokalnih medija, pozovete proizvođače i svu zainteresiranu javnost, da se uključe u javne rasprave koje će se održati u Vašem gradu. Ministarstvo poljoprivrede sve će javne rasprave po gradovima najaviti na svojim Internet stranicama, te putem priopćenja, a isto bi Vas zamolili da napravite i Vi kako bi što više informacija došlo do krajnjih korisnika – poljoprivrednih proizvođača.

 

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Povjerenstvo za izradu Kodeksa za otkup žitarica i uljarica 30 Travanj 2014

Danas je održan sastanak Povjerenstva za izradu Kodeksa za otkup žitarica i uljarica. Sastanku su prisustvovali predsjednik HPK Mato Brlošić i potpredsjednik HPK Antun Vrakić. Sastanak je vodila zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol. Predstavnici HPK na sastanku su predložili da kodeks za žitarice bude potpuno isti kao razvijenim zemlje EU posebice Austrije. 

Ažurirano ( Srijeda, 30 Travanj 2014 13:16 )
E-mail Ispis PDF
 

Okugli stol "Raspolaganje državnim zemljištem" 30 Travanj 2014

U petak 25. travnja u Brodsko-posavskoj županiji u punoj dvorani Županijske vijećnice održan je okrugli stol u organizaciji HPK Brodsko posavske županijske komore i Brodsko-posavske županije vezano za  temu „Raspolaganje poljoprivrednim zemljištem i prijedlog Zakona o Komasaciji“. Okruglom stolu prisustvovala je ravnateljica Agencije za plaćanje Blaženka Mićević koja je održala predavanja i odgovarala na mnogobrojna pitanja prisutnih. Raspravu je vodio potpredsjednik HPK Antun Vrakić, a prisustvovali su zamjenica župana Davor Vlaović, zamjenica župana Dunja Magaš, pročelnik odjela za poljoprivredu Željko Burazović te mnogobrojni načelnici općina, predsjednici udruga i članovi HPK.

Ažurirano ( Srijeda, 30 Travanj 2014 13:14 )
E-mail Ispis PDF
 

HPK postala punopravna članica organizacije COPA-COGECA 28 Travanj 2014

Hrvatska poljoprivredna komora 25.4.2014. primljena je u punopravno članstvo organizacije COPA-COGECA. Sastanku su prisustvovali predsjednik HPK g. Mato Brlošić i članica Nadzornog odbora HPK dr.sc. Melita Žunić Zvizdić dr.vet.

Punopravnim članstvom HPK u COPA-COGECA poljoprivrednim proizvođačima omogućuje se:
- sudjelovanje na sastancima Radnih tijela, politike i koordinacije odbora COPA-COGECA, 
- preispitivanje svih relevantnih pitanja i sudjelovanje u kreiranju zajedničke poljoprivredne politike EU, 
- pravo glasovanja te mogućnost postavljanja izaslanika HPK za izabranu poziciju (uključujući predsjedavanje u Radnim tijelima i Predsjedništvu COPA-COGECA),
- sudjelovanje u sklopu delegacije COPA-COGECA na sastancima savjetodavnih grupa koje organizira Europska komisija,
- zastupanje interesa europskog poljoprivrednog sektora u cjelini pred Komisijom i drugim institucijama EU, 
- pronalaženje rješenja koja su u zajedničkom interesu država članica, 
- održavanje i razvijanje kontakata s institucijama EU i svim drugim organizacijama i socijalnim partnerima na razini EU, 
- promoviranje uloge zadruga i njihovih članova,
- umreženje i povezanost sa drugim vodećim poljoprivrednim organizacijama zemalja članica EU. 

Više...
Ažurirano ( Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 11:17 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 137 od 159

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi