OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

Uskoro će započeti aktivnosti vezane za izbore u sva tijela Komore. Izbori će...

OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu&...

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Hrvatska poljoprivredna komora raspisuje natječaj za prijam osobe na stručno ...

  • OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

  • OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

  • NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Nalazite se:  

Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište 05 Svibanj 2014

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je 2. svibnja 2014. godine, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ broj 39/13), javne pozive za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RHna području općina Gorjani (524,5726 ha)  i Satnica Đakovačka (141,6637 ha) u ukupnoj površini od  666,2363 ha.  Cjeloviti tekst javnih poziva možete pogledati na mrežnim stranicama Agencije na poveznici http://www.zemljiste.mps.hr/natjecaji.

Poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se u zakup isključivo putem javnog poziva na rok od 50 godina.

Sudionik Javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

RASPRAVA O MODELU ISPLATE POTICAJA

Ministarstvo poljoprivrede započelo sa predstavljanjem reforme Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP). Javnom raspravom se želi utvrditi hrvatski model isplate poticaja u sklopu zacrtanih i definiranih modela koje propisuje nova ZPP Europske Unije za programsko razdoblje od 2015.-2020. godina. Prvo predstavljanje održano je sa predstavnicama svih poljoprivrednih udruga, sektorskih organizacija te Hrvatske poljoprivrede komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i drugih institucija čije je članstvo direktno uključeno i zainteresirano za sustav izravnih potpora poljoprivredne i stočarske proizvodnje. Ministarstvo poljoprivrede u idućih će mjesec dana sa svim dionicama raspraviti o modelima isplate poticaja koji su definirani novom ZPP, a nakon prve prezentacije javna se rasprava nastavlja posebnim prezentacijama širom Hrvatske kroz jedinice regionalne uprave na koje će biti pozvani zainteresirani poljoprivrednici i šira javnost. Javna je rasprava otvorena i putem Internet stranice Ministarstva poljoprivrede na kojem se mogu naći osnovne informacije da dati sugestije i prijedlozi kojima se želi pomoći pri odabiru najboljih modela potpore. (link: http://www.mps.hr/default.aspx?id=11750). Iz svega goreg navedenog, molimo Vas da se uključite u javni raspravu te preko Vaših lokalnih medija, pozovete proizvođače i svu zainteresiranu javnost, da se uključe u javne rasprave koje će se održati u Vašem gradu. Ministarstvo poljoprivrede sve će javne rasprave po gradovima najaviti na svojim Internet stranicama, te putem priopćenja, a isto bi Vas zamolili da napravite i Vi kako bi što više informacija došlo do krajnjih korisnika – poljoprivrednih proizvođača.

 

Više...
E-mail Ispis PDF
 

IZBORI 30 Travanj 2014

Ususret izborima za Europski parlament, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) Mato Brlošić daje potporu svim kandidatima koji u svom predizbornom programu ističu važnost poljoprivrednog sektora i nude rješenja za poboljšanje istog. S obzirom da gotovo 40% proračuna Europske unije odlazi u poljoprivredni sektor, parlamentarni zastupnici se trebaju više angažirati i zagovarati interese poljoprivrednih proizvođača. Također, predsjednik HPK smatra da budući zastupnici EU parlamenta bez obzira na stranačku pripadnost predstavljaju prije svega interese svoje zemlje te interese poljoprivrednog sektora kao ključne grane za razvoj cjelokupnog gospodarstva. 

 

 

E-mail Ispis PDF
 

Povjerenstvo za izradu Kodeksa za otkup žitarica i uljarica 30 Travanj 2014

Danas je održan sastanak Povjerenstva za izradu Kodeksa za otkup žitarica i uljarica. Sastanku su prisustvovali predsjednik HPK Mato Brlošić i potpredsjednik HPK Antun Vrakić. Sastanak je vodila zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol. Predstavnici HPK na sastanku su predložili da kodeks za žitarice bude potpuno isti kao razvijenim zemlje EU posebice Austrije. 

Ažurirano ( Srijeda, 30 Travanj 2014 13:16 )
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 137 od 160

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi