KONFERENCIJA KAKO ZADRŽATI MLADE U HRVATSKOJ

Poštovana/i, Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na konferenciju sa stručnim ...

KANDIDIRANJE - ČLAN NADZORNOG ODBORA

Poštovani, započeo je postupak kandidiranja za izbor jednog člana Nadzo...

Mediteranski sajam

Obavještavamo Vas o održavanju jubilarnog 15. Mediteranskog sajama zdr...

IZBORI U BJELOVARSKO BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Izborna pravila 2018.za BBŽ.doc OBRAZAC ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA_BBŽ_201...

Upravni odbor kod ministra Tolušića

Ministar poljoprivrede, g. Tomislav Tolušić jučer je u Ministarstvu poljopr...

  • KONFERENCIJA KAKO ZADRŽATI MLADE U HRVATSKOJ

  • KANDIDIRANJE - ČLAN NADZORNOG ODBORA

  • Mediteranski sajam

  • IZBORI U BJELOVARSKO BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

  • Upravni odbor kod ministra Tolušića

Nalazite se:  

Agro krediti temeljem ostvarenih prava na potporu u poljoprivredi 16 Svibanj 2014

Predsjednik HPK Mato Brlošić razgovarao je s OTP bankom o mogućim modelima financiranja poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili prava na potporu u poljoprivredi. Kako bi poljoprivredni proizvođači financijski premostili period do dobivanja državnih poticaja 30. lipnja 2014. godine OTP banka slijedom razgovora ponudila je mogućnost financiranja putem Agro kredita. Više u nastavku.

 

Više...
E-mail Ispis PDF
 

ZADNJI DAN ZA PREDAJU ZAHTJEVA 15 Svibanj 2014

U četvrtak, 15. svibnja 2014. godine ističe rok za predaju zahtjeva za izravna plaćanja, koje poljoprivrednici trebaju podnijeti Agenciji za plaćanja. Zahtjev se popunjava elektronski, pomoću internetske aplikacije AGRONET, a podnosi se „papirnato“, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji. Kod popunjavanja zahtjeva poljoprivrednicima pomažu djelatnici regionalnih ureda Agencije za plaćanja, Savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije. Svi oni poljoprivrednici koji su već predali zahtjev za krave mogu ga nadopuniti do 15. svibnja. Svi poljoprivrednici koji posjeduju grla pasmine 03 (ostali križanci) mogu podnijeti zahtjev za potporu za premije za krave dojilje u 2014. godini (list C), a oni koji su već podnijeli zahtjev mogu ga nadopuniti ukoliko smatraju da navedena grla pripadaju stadu za uzgoj teladi za proizvodnju mesa (krave dojilje), odnosno stadu za proizvodnju mlijeka (mliječne krave). Korisnici koji smatraju da pasminski sastav grla evidentiran u Jedinstvenom registru domaćih životinja ne odgovara stvarnom stanju na gospodarstvu dužni su ažurirati navedene podatke, u suradnji s ovlaštenim veterinarskim organizacijama i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Iskorjenjivanje bruceloze 13 Svibanj 2014

U ponedjeljak 12. svibnja 2014. godine održan je sastanak u Upravi za veterinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede vezano za pitanje provedbe Nacionalnog programa kontrole i iskorjenjivanja bruceloze ovaca i koza u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu Program). Sastanku su prisustvovali predstavnici udruga, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatske veterinarske komore, Hrvatskog veterinarskog instituta, Hrvatskog saveza za uzgoj ovaca i koza i Hrvatske poljoprivredne komore. Sastanak je otvorio g. Tomislav Kiš iz Ministarstva poljoprivrede, a poslije se pridružila i pomoćnica ministra poljoprivrede dr.sc Mirjana Mataušić Pišl.

Predstavnici na sastanku zaključili su sljedeće:

1. Provedba Programa je nužna kako bi Republika Hrvatska na tržištu dobila reputaciju zemlje slobodne od bruceloze,

2. Potrebno je poduzeti mjere za gospodarstva koja se nelegalno bave uzgojem i prodajom ovaca i koza,

3. Potrebno je pojednostaviti proces izgradnje klaonica,

4. Svi prisutni će informirati svoje članove organizacija o provedbi Programa koji počinje od rujna 2014. godine.

E-mail Ispis PDF
 

PLAVI DIZEL U BREGANI

Obavještavamo poljoprivrednike s područja Grada Samobora i Svete Nedelje da se od 8. svibnja na benzinskoj crpki ''Pilip'' u Bregani toči plavi dizel. Čak oko 300 poljoprivrednika s područja Samobora i oko 150 s područja Svete Nedelje, koji ostvaruju pravo na više od 200.000 litara plavog dizela, po plavi dizel su do sada morali do Jastrebarskog.  Uz potporu Hrvatske poljoprivredne komore, vlasnika benzinske crpke ''Pilip'' i gradonačelnika Grada Samobora Kreše Beljaka ishođene su  potrebne dozvole Ministarstva poljoprivrede te se od 8. svibnja 2014. u Bregani  toči plavi dizel. Svečanoj prigodi prvog točenja plavog dizela u traktore samoborskih poljoprivrednika uz predsjednika Županijske komore Zagrebačke županije Hrvatske poljoprivredne komore Juraja Čičeka nazočili su predstavnici Grada Samobora  pročelnik Upravnog odjela za financije Željko Radovanić i voditelj referade za poljoprivredu mr.sc. Krunoslav Znika.

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 137 od 160

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi