ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

Nakon uspoređivanja s izvornim tekstom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnik...

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom danas je objavila Natje...

JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

Prijedlog pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CL...

ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s i...

Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Poštovani, Objavili smo Glasnik HPK u kojem možete čitati o aktualnosti...

  • ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

  • OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

  • JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

  • ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

  • Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Nalazite se:  

NOVE ISPLATE LOKALNIM AKCIJSKIM GRUPAMA IZ IPARD-A 25 Ožujak 2014

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“. LAG-u Una isplaćeno je 62.411,27 kn, LAG-u Bilogora-Papuk 72.738,46 kn, LAG-u Bosutski niz 30.751,45 kn, LAG-u Srijem 65.116,75 kn a LAG-u Laura 126.930,99 kn.

Lokalnim akcijskim grupama (LAG) Europska unija sufinancira izradu studija za područje LAG-a, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a, izradu promidžbenih materijala, organizaciju promotivno-promidžbenih događaja, radionica, seminara i studijskih putovanja za članove i stanovnike LAG-a, plaće za zaposlenike LAG-a, najam ureda i režijske troškove ureda LAG-a te uredsku i računalnu opremu. Za  navedene troškove LAG-ovima se može odobriti maksimalni iznos od 450 000 kuna godišnje.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je sklopila ugovore o dodjeli sredstava iz IPARD programa za sufinanciranje četrdesetdvije Lokalne akcijske grupe (LAG) u iznosu od 37,8 milijuna kuna.  

Ažurirano ( Utorak, 25 Ožujak 2014 14:31 )
E-mail Ispis PDF
 

ZAPOČEO IPARD NATJEČAJ ZA MJERU 103 25 Ožujak 2014

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je IPARD natječaj za mjeru 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribarskih proizvoda“, koji je otvoren od 24. ožujka do 7. travnja 2014. godine. Sve važne informacije o natječaju za ovu mjeru možete pročitati u Vodiču za korisnike mjere 103, odnosno u Pravilniku o provedbi mjere 103 (NN 36 14). Svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirat će se iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

 

Za više informacija obratite se na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   i  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano ( Utorak, 25 Ožujak 2014 14:28 )
E-mail Ispis PDF
 

HPK donirala hranu za stoku 19 Ožujak 2014

Jučer oko 15 sati Hrvatska poljoprivredna komora isporučila je vrijednu donaciju stočne hrane obiteljskim gospodarstvima koja su pretrpjela golemu štetu za vrijeme nedavnih velikih poplava na području Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o tri tegljača sa stočnom hranom koja je podijeljena gospodarstvima čije se farme nalaze na prostoru jedne od najugroženijih općina, a to je Martinska Ves.

Akciju je pokrenuo predsjednik Primorsko-goranske županijske komore g. Željko Mihelić. Predsjednik Brodsko-posavske županijske komore Antun Vrakić pomogao je oko organizacije, a predsjednik Sisačko-moslavačke županijske komore Mijo Latin pobrinuo se oko isporuke. Posebno zahvaljujemo Ministarstvu poljoprivrede, savjetniku ministra poljoprivrede Marku Dražetiću te tvrtkama Rijeka Klanatrans, Sladorana Županja d.d., Širjan d.o.o., Vitek d.o.o, Agroplam koje su donirale svoje vrijeme, financijska sredstva i hranu za stoku. 

Ovim putem želimo potaknuti ostale poduzetnike i pojedince koji imaju mogućnost neka organiziraju još ovakvih akcija i podrže ih konkretnom potporom. 

http://www.poslovni.hr/hrvatska/stocna-hrana-za-ostecena-obiteljska-gospodarstva-266723

 

 

 

E-mail Ispis PDF
 

GLOBALG.A.P 17 Ožujak 2014

Županijska komora Grada Zagreba organizirala je 17.03.2014. godine u 11.00 sati predavanje na temu „Certificiranje proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima prema normi GLOBALG.A.P.“ Predavanje je držala gđa. Mirela Jambreković, certificirani auditor SGS Adriatica. Poljoprivredne proizvođače se upoznalo sa zahtjevima tržišta, potrebom udruživanja i prednostima GLOBALG.A.P.-a. Prednosti GLOBALG.A.P.-a koje su predstavljene poljoprivrednim proizvođačima odnosile su se na ispunjenje zahtjeva kupaca i tržišta, ispunjenje zahtjeva zakona, postavljanje smjernica za primjenu dobre poljoprivredne prakse prema kojima se organizira proizvodnja, proširenje znanja, te jačanje marketinga proizvoda.

Sljedeći seminar za interne auditore norme GlobalG.A.P. za voćare i povrćare održati će se 3. i 4. travnja 2014. godine, u SGS Adriatica d.o.o. Karlovačka cesta 4, 10020 Zagreb. 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 12:53 )
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 136 od 154

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi