OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

Uskoro će započeti aktivnosti vezane za izbore u sva tijela Komore. Izbori će...

OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu&...

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Hrvatska poljoprivredna komora raspisuje natječaj za prijam osobe na stručno ...

  • OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

  • OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

  • NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Nalazite se:  

Iskorjenjivanje bruceloze 13 Svibanj 2014

U ponedjeljak 12. svibnja 2014. godine održan je sastanak u Upravi za veterinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede vezano za pitanje provedbe Nacionalnog programa kontrole i iskorjenjivanja bruceloze ovaca i koza u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu Program). Sastanku su prisustvovali predstavnici udruga, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatske veterinarske komore, Hrvatskog veterinarskog instituta, Hrvatskog saveza za uzgoj ovaca i koza i Hrvatske poljoprivredne komore. Sastanak je otvorio g. Tomislav Kiš iz Ministarstva poljoprivrede, a poslije se pridružila i pomoćnica ministra poljoprivrede dr.sc Mirjana Mataušić Pišl.

Predstavnici na sastanku zaključili su sljedeće:

1. Provedba Programa je nužna kako bi Republika Hrvatska na tržištu dobila reputaciju zemlje slobodne od bruceloze,

2. Potrebno je poduzeti mjere za gospodarstva koja se nelegalno bave uzgojem i prodajom ovaca i koza,

3. Potrebno je pojednostaviti proces izgradnje klaonica,

4. Svi prisutni će informirati svoje članove organizacija o provedbi Programa koji počinje od rujna 2014. godine.

E-mail Ispis PDF
 

PLAVI DIZEL U BREGANI

Obavještavamo poljoprivrednike s područja Grada Samobora i Svete Nedelje da se od 8. svibnja na benzinskoj crpki ''Pilip'' u Bregani toči plavi dizel. Čak oko 300 poljoprivrednika s područja Samobora i oko 150 s područja Svete Nedelje, koji ostvaruju pravo na više od 200.000 litara plavog dizela, po plavi dizel su do sada morali do Jastrebarskog.  Uz potporu Hrvatske poljoprivredne komore, vlasnika benzinske crpke ''Pilip'' i gradonačelnika Grada Samobora Kreše Beljaka ishođene su  potrebne dozvole Ministarstva poljoprivrede te se od 8. svibnja 2014. u Bregani  toči plavi dizel. Svečanoj prigodi prvog točenja plavog dizela u traktore samoborskih poljoprivrednika uz predsjednika Županijske komore Zagrebačke županije Hrvatske poljoprivredne komore Juraja Čičeka nazočili su predstavnici Grada Samobora  pročelnik Upravnog odjela za financije Željko Radovanić i voditelj referade za poljoprivredu mr.sc. Krunoslav Znika.

E-mail Ispis PDF
 

Treća sjednica Predsjedništva HPK 06 Svibanj 2014

U ponedjeljak 5. svibnja 2014. godine održana je treća sjednica Predsjedništva Hrvatske poljoprivredne komore. Sastanku su prisustvovali predsjednik Mato Brlošić, zamjenik Mijo Latin i potpredsjednici Zvonimir Širjan, Antun Vrakić i Juraj Čiček. Na sastanku se razgovaralo o punopravnom članstvu Copa-Cogeca te stručnim skupinama na kojima HPK može sudjelovati i o novom modelu izravnih poticaja u sklopu ZPP-a. Nakon sastanaka održana je konferencija za novinare na kojoj je Predsjedništvo HPK predstavilo što poljoprivredni proizvođači dobivaju punopravnim članstvom u Copa-Cogeca, edukacije o 13 programa zaštite životinja koje HPK organizira u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i aktualne informacije oko izrade Kodeksa za otkup žitarica i uljarica.

E-mail Ispis PDF
 

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala u ožujku i travnju javne pozive za zakup u ukupnoj površini od 1.280,531 ha 05 Svibanj 2014

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je u ožujku i travnju ove godine 11 javnih poziva u ukupnoj površini od 1.280,531 ha (detaljnije u tablici 1 i 2). Agencija u ovom trenutku ima 307 zaprimljenih zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, u ukupnoj površini od 30.542 ha. Agencija će sve te zahtjeve za raspisivanje javnih poziva realizirati do kraja lipnja ove godine, osim u slučajevima kada je raspolaganje katastarskim česticama ograničeno nekim drugim zakonom (npr. nalaze se u javnom vodnom dobru, u građevinskom području, u šumsko gospodarskoj osnovi ili su unutar  zaštićenog područja).

Više...
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 136 od 160

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi