IZBORI HPK 2017.

U 2017. godini u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (Komora) provode se Izb...

PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

Pravno ekonomska klinika je volonterski projekt Pravnog i Ekonomskog fakulteta u O...

HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore zajedno sa predstavnicima Poljoprivred...

  • IZBORI HPK 2017.

  • PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

  • HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Nalazite se:  

PLAVI DIZEL U BREGANI

Obavještavamo poljoprivrednike s područja Grada Samobora i Svete Nedelje da se od 8. svibnja na benzinskoj crpki ''Pilip'' u Bregani toči plavi dizel. Čak oko 300 poljoprivrednika s područja Samobora i oko 150 s područja Svete Nedelje, koji ostvaruju pravo na više od 200.000 litara plavog dizela, po plavi dizel su do sada morali do Jastrebarskog.  Uz potporu Hrvatske poljoprivredne komore, vlasnika benzinske crpke ''Pilip'' i gradonačelnika Grada Samobora Kreše Beljaka ishođene su  potrebne dozvole Ministarstva poljoprivrede te se od 8. svibnja 2014. u Bregani  toči plavi dizel. Svečanoj prigodi prvog točenja plavog dizela u traktore samoborskih poljoprivrednika uz predsjednika Županijske komore Zagrebačke županije Hrvatske poljoprivredne komore Juraja Čičeka nazočili su predstavnici Grada Samobora  pročelnik Upravnog odjela za financije Željko Radovanić i voditelj referade za poljoprivredu mr.sc. Krunoslav Znika.

E-mail Ispis PDF
 

Treća sjednica Predsjedništva HPK 06 Svibanj 2014

U ponedjeljak 5. svibnja 2014. godine održana je treća sjednica Predsjedništva Hrvatske poljoprivredne komore. Sastanku su prisustvovali predsjednik Mato Brlošić, zamjenik Mijo Latin i potpredsjednici Zvonimir Širjan, Antun Vrakić i Juraj Čiček. Na sastanku se razgovaralo o punopravnom članstvu Copa-Cogeca te stručnim skupinama na kojima HPK može sudjelovati i o novom modelu izravnih poticaja u sklopu ZPP-a. Nakon sastanaka održana je konferencija za novinare na kojoj je Predsjedništvo HPK predstavilo što poljoprivredni proizvođači dobivaju punopravnim članstvom u Copa-Cogeca, edukacije o 13 programa zaštite životinja koje HPK organizira u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i aktualne informacije oko izrade Kodeksa za otkup žitarica i uljarica.

E-mail Ispis PDF
 

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala u ožujku i travnju javne pozive za zakup u ukupnoj površini od 1.280,531 ha 05 Svibanj 2014

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je u ožujku i travnju ove godine 11 javnih poziva u ukupnoj površini od 1.280,531 ha (detaljnije u tablici 1 i 2). Agencija u ovom trenutku ima 307 zaprimljenih zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, u ukupnoj površini od 30.542 ha. Agencija će sve te zahtjeve za raspisivanje javnih poziva realizirati do kraja lipnja ove godine, osim u slučajevima kada je raspolaganje katastarskim česticama ograničeno nekim drugim zakonom (npr. nalaze se u javnom vodnom dobru, u građevinskom području, u šumsko gospodarskoj osnovi ili su unutar  zaštićenog područja).

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište 05 Svibanj 2014

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je 2. svibnja 2014. godine, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ broj 39/13), javne pozive za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RHna području općina Gorjani (524,5726 ha)  i Satnica Đakovačka (141,6637 ha) u ukupnoj površini od  666,2363 ha.  Cjeloviti tekst javnih poziva možete pogledati na mrežnim stranicama Agencije na poveznici http://www.zemljiste.mps.hr/natjecaji.

Poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se u zakup isključivo putem javnog poziva na rok od 50 godina.

Sudionik Javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Više...
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 136 od 159

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi