OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

Uskoro će započeti aktivnosti vezane za izbore u sva tijela Komore. Izbori će...

OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu&...

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Hrvatska poljoprivredna komora raspisuje natječaj za prijam osobe na stručno ...

  • OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

  • OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

  • NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Nalazite se:  

POTREBA ZA STOČNOM HRANOM 24 Svibanj 2014

Jučer je održan sastanak članova Upravnog odbora HPK i Ministarstva poljoprivrede. Sastanku su prisustvovali predsjednik HPK Mato Brlošić, Željko Mihelić, Antun Vrakić, Zvonimir Širjan, Zlatko Vuković, Darko Juzbašić i Marko Dražetić. Sastanak je sazvan zbog nastavka humanitarne pomoći poljoprivrednim proizvođačima istočne Slavonije. Članovi HPK su od početka teških poplava otvorili svoja imanja za stoku, poslali kamione za prijevoz stoke i stočne hrane te stočnu hranu. Na sastanku je naglašeno da je velika potreba za žitaricama i koncentriranom hranom stoga su članovi Upravnog odbora HPK osigurali dodatnih 100 tona žitarica i koncentrirane hrane koja će u daljnjih tjedan dana poslati u selo Nijemci, mjesto ispostave žitarica i koncentrirane hrane. Veterinarska i Savjetodavna služba zajednički će na terenu pratiti stanja životinja i potrebne količine hrane, a Županija će koordinirati lokacije ispostave hrane. Predsjednik Mato Brlošić naglasio je da će članovi HPK i dalje slati stočnu hranu potrebitima, te bi u narednom razdoblju bilo dobro da država osim financijske pomoći sklopi ugovore s velikim proizvođačima stočne hrane i na taj način pomogne proizvođačima. Također, još jednom je predložio izradu izvanrednog pravnog akta koji će omogućiti naknadu štete samo onim proizvođačima koji su iz poplavljenih područja. Nadalje, predložio je što hitniju isplatu poticaja za 2013. godinu kako bi se na najbrži način pomoglo proizvođačima poplavljenih područja. Svi su se složili da dolazi teško razdoblje jer su proizvođači izgubili sve te da će osigurati rješenja kako poljoprivredni proizvođači iz poplavljenih područja u narednim mjesecima ne bi ostali bez potrebnih donacija i pomoći.

Ažurirano ( Subota, 24 Svibanj 2014 11:57 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 

OBAVIJEST ZA DONATORE 22 Svibanj 2014

VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE DONATORE HRANE ZA STOKU

Sukladno odluci Hrvatskih Autocesta koja je stupila na snagu 21. svibnja 2014. godine u 17 sati procedura je sljedeća:

Vozači humanitarne pomoći u svrhu ostvarenja besplatnog prolaza autocestom, obvezuju se na izlaznim postajama naplate cestarine omogućiti uvid u humanitarnu pomoć koju prevoze, na zahtjev ovlaštenog radnika Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o., te preuzeti račun besplatnog prolaska vozila od blagajnika naplate cestarine. Prilikom povratka vozila, na izlaznoj postaji vozači su dužni blagajniku naplate cestarine predati račun besplatnog prolaza vozila. 

Vozači koji prilikom povratka vozila blagajniku naplate cestarine ne predaju navedeni račun, neće moći ostvariti pravo na besplatni prolaz autocestom. 

Vozači koji na zahtjev ovlaštenog radnika Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o. ne omoguće uvid u humanitarnu pomoć koju prevoze, neće moći ostvariti pravo na besplatni prolaz autocestom. 

Zbog evidencije besplatnih prolazaka potrebno je dostaviti naziv organizacije ili ime i prezime, registarsku oznaku i tip vozila, ulaznu i izlaznu naplatnu postaju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

  

E-mail Ispis PDF
 

POMOĆ ZA SLAVONIJU 21 Svibanj 2014

U tijeku je akcija Hrvatske poljoprivredne komore za pomoć ugroženim selima u Slavoniji. Oni koji ste u mogućnosti donirati hranu za stoku molimo vas da što prije kontaktirate 091 4882 714, 091 4883 111, 091 4883 110 ili 01 6109 260, 01 6109 261, 01 6109 809. Akcija se provodi u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede. 

E-mail Ispis PDF
 

PREDAVANJE 19 Svibanj 2014

Pozivamo vas na predavanje o 13 programa zaštite životinja koje će obuhvatiti sljedeće teme:

  1. NAREĐENE MJERE, NACIONALNI PROGRAMI SUZBIJANJA I ISKORJENJIVANJA BOLESTI
  2. ZAŠTITA (DOBROBIT) ŽIVOTINJA
  3. PROMET  I  OZNAČAVANJE  ŽIVOTINJA

Predavanje organizira županijska komora Zadarske županije Hrvatske poljoprivredne komore u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Predavanje će se održati 20. svibnja (utorak) 2014. godine s početkomu 9.00 sati u Domu kulture, 23450 Obrovac.

Predavači:

1)      Ranka Šimić (dobrobit životinja), Ministarstvo poljoprivrede

2)      Vladimir Čačinović (promet, označavanje), Ministarstvo poljoprivrede

3)      Tomislav Kiš (programi iskorjenjivanja bolesti – ostvarivanja zdravstvenih statusa), Ministarstvo poljoprivrede

 

Ažurirano ( Ponedjeljak, 19 Svibanj 2014 17:19 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 134 od 160

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi