ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

Nakon uspoređivanja s izvornim tekstom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnik...

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom danas je objavila Natje...

JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

Prijedlog pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CL...

ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s i...

Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Poštovani, Objavili smo Glasnik HPK u kojem možete čitati o aktualnosti...

  • ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

  • OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

  • JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

  • ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

  • Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Nalazite se:  

Edukacija o 13 programa zaštite zdravlja životinja 09 Travanj 2014

Zamjenik predsjednika HPK g.Mijo Latin i potpredsjednik HPK g.Zvonimir Širjan sastali su se 07. travnja 2014. godine s g.Tomislavom Kišom iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane i ravnateljem Savjetodavne službe g.Hrvojem Horvatom vezano za edukaciju poljoprivrednih proizvođača o 13 programa zaštite zdravlja životinja. Na sastanku je dogovoreno da će se predavanja održati u svibnju i lipnju za osam županija na temu dobrobit životinja, zdravlje životinja i promet. 

Osim formalnog djela sastanka razgovaralo se o funkcioniranju veterinarske službe na terenu i specifikaciji veterinarskih usluga, poskupljenju zbrinjavanja lešina za proizvođače velike proizvođače i problemu vlasnik/posjednik. 

Sastanku su još prisustvovali:

dr.sc. Melita Žunić-Zvizdić dr.vet, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane

Branka Šošić, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane

Tajana Radić, HPK

E-mail Ispis PDF
 

Održan sastanak s zamjenicom ministra poljoprivrede 09 Travanj 2014

Zamjenik predsjednika HPK g. Mijo Latin na sastanku održanom dana 3. travnja 2014. godine razgovarao je s zamjenicom ministra poljoprivrede gđom. Snježanom Španjol o problematici upravljanja zajedničkih pašnjaka koji ne mogu biti upisani u ARKOD.

Zamjenik predsjednika HPK upoznao je zamjenicu ministra poljoprivrede s problemom naknade šteta za životinje oboljele od leukoze te isplatom sredstava za nadoknadu koja idu na žiro-račun vlasnika stoke. Naveo je kako se problem javlja kada je vlasnikov račun u blokadi, te da zbog toga vlasnik nije u mogućnosti dobiti naknadu kako bi kupio novu stoku i nastavio svoju proizvodnju. Slijedom navedenog g. Latin zatražio je da naknade ne podliježu ovrhama kako bi gospodarstva oštećena od leukoze mogla nastaviti s poslom.

Nakon razgovora dogovoreno je da će u Ministarstvu poljoprivrede biti organiziran sastanak zbog rješavanja problema. Također, na kraju sastanka zamjenica ministra poljoprivrede gđa. Španjol izvijestila je g. Latina kako je temeljem zahtjeva HPK obavezan rok za držanje teladi prije prodaje smanjen na 2. mjeseca. 

E-mail Ispis PDF
 

Objavljeni novi javni poziv za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta 08 Travanj 2014

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je 7. i 8. travnja 2014. godine, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ broj 39/13), javne pozive za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RHna području općina Beretinec, Grada Bjelovara, Grada Drniša, Općine Hercegovac, Općine Popovac i Grada Osijeka u ukupnoj površini od  409,79 ha.  Cjeloviti tekst javnih poziva možete pogledati na mrežnim stranicama Agencije na poveznici http://www.zemljiste.mps.hr/natjecajiPoljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se u zakup isključivo putem javnog poziva na rok od 50 godina.

 

Sudionik Javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Sudionik Javnog poziva ostvaruje pravo prvenstva za zakup za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na temelju ostvarenog najvišeg zbroja bodova od mogućih 100  bodova:

a) Gospodarski program, do 60 bodova,

b) dosadašnji posjednik ako je u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja, 20 bodova,

c) visina ponuđene zakupnine, do 20 bodova, proporcionalno u rasponu od početne do dvostruke početne

zakupnine.

Ako je više osoba izjednačeno po broju bodova i ponuđenoj zakupnini, najpovoljniji ponuditelj utvrđuje se javnim nadmetanjem sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine“ broj 120/13).

Za stručnu pomoć oko ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa poljoprivrednici se mogu obratiti u najbliži ured Savjetodavne službe. Prije ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa predlažemo da se detaljno proučeUpute za ispunjavanje Gospodarskog programa i Uredba o načinu vrednovanja gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske („Narodne novine“ broj 66/13).

Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište.

 

 

E-mail Ispis PDF
 

POZIV NA PREDAVANJE 04 Travanj 2014

Pozivamo vas na predavanje o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. koje organizira županijska komora Primorsko-goranske županije Hrvatske poljoprivredne komore u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Predavanje će se održati 10. travnja (četvrtak) 2014. godine  s početkom u 11.00 sati u Općini Fužine (velikoj vijećnici) na adresi Dr. Franje Račkog 19 u Fužinama.

Predavač: g. Dragomir Đević, Ministarstvo poljoprivrede.

Ljubazno vas molim da sudjelovanje na predavanju prijavite najkasnije do 9. travnja 2014. godine na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , tel: 01 6109 809 ili fax: 01 6109 810.

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 133 od 154

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi