IZBORI HPK 2017.

U 2017. godini u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (Komora) provode se Izb...

PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

Pravno ekonomska klinika je volonterski projekt Pravnog i Ekonomskog fakulteta u O...

HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore zajedno sa predstavnicima Poljoprivred...

  • IZBORI HPK 2017.

  • PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

  • HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Nalazite se:  

Posjet poljoprivrednih proizvođača iz Poljske

Hrvatsku poljoprivrednu komoru jučer su posjetili predstavnici Poljoprivredne komore Malopolska (Poljska). Prilikom susreta predsjednik HPK Mato Brlošić predstavio je dosadašnji rad Hrvatske poljoprivredne komore, te trenutno stanje u poljoprivredi. Također, spomenuo je tešku situaciju koja je pogodila poljoprivredne proizvođače u poplavljenim područjima. Osim predsjednika HPK sastanku su prisustvovali, zamjenik predsjednika HPK Mijo Latin, potpredsjednik HPK Juraj Čiček, predsjednik županijske HPK Grad Zagreb Danko Dežđek te voditeljica odjela za međunarodne odnose Iva Milašinčić.

 

 

Više...
Ažurirano ( Utorak, 03 Lipanj 2014 14:37 )
E-mail Ispis PDF
 

DONACIJE STOČNE HRANE 27 Svibanj 2014

Udruga ''Vranac'' iz Samobora u koordinaciji s Hrvatskom poljoprivrednom komorom (HPK) u petak (23.5.) poslala je za Slavoniju prvih 10 tona sijena (darovali MV usluge Maik Vuković, OPG Juraj Čiček). Za troškove prijevoza pomogli su  Grad Samobor i firma Domikop, HPK i Crodux. Sijeno je dostavljeno u Mohovo kod Iloka na farmu Stanislava Šijakovića koji je zbrinuo 42 muzne krave  koje su vlasništvo Nedeljka Šuška iz sela Soljani uz Savu (kompletna evakuacija ljudi i stoke). 

Županijska komora Zagrebačke županije HPK poziva poljoprivrednike s područja Zagrebačke županije da se uključe u prikupljanje hrane za stoku s poplavljenih područja. Svi koji su u prilici pomoći važno je da sakupljanje i prijevoz do Slavonije bude u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom komorom koja je u koordinaciji sa stožerima u Slavoniji.

Iduća organizirana pošiljka pomoći s područja Zagrebačke županije planirana je u četvrtak 29. svibnja.

Zbog pravovremene organizacije prijevoza važno je najkasnije do utorka 27. svibnja javiti  vrstu i količinu hrane (sijeno, vreća kukuruza...) te kontakt osobe, tj. s kojeg područja je osoba koja bi darovala hranu i to na slijedeće kontakte:

-          Juraj Čiček (predsjednik Županijske komore Zagrebačke županije HPK)

mob: 099 3376 740

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

-          Hrvatska poljoprivredna komora

mob: 091 4882 714, 091 4883 111, 091 4883 110

tel: 01 6109 260, 01 6109 261, 01 6109 809

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

E-mail Ispis PDF
 

POTREBA ZA STOČNOM HRANOM 24 Svibanj 2014

Jučer je održan sastanak članova Upravnog odbora HPK i Ministarstva poljoprivrede. Sastanku su prisustvovali predsjednik HPK Mato Brlošić, Željko Mihelić, Antun Vrakić, Zvonimir Širjan, Zlatko Vuković, Darko Juzbašić i Marko Dražetić. Sastanak je sazvan zbog nastavka humanitarne pomoći poljoprivrednim proizvođačima istočne Slavonije. Članovi HPK su od početka teških poplava otvorili svoja imanja za stoku, poslali kamione za prijevoz stoke i stočne hrane te stočnu hranu. Na sastanku je naglašeno da je velika potreba za žitaricama i koncentriranom hranom stoga su članovi Upravnog odbora HPK osigurali dodatnih 100 tona žitarica i koncentrirane hrane koja će u daljnjih tjedan dana poslati u selo Nijemci, mjesto ispostave žitarica i koncentrirane hrane. Veterinarska i Savjetodavna služba zajednički će na terenu pratiti stanja životinja i potrebne količine hrane, a Županija će koordinirati lokacije ispostave hrane. Predsjednik Mato Brlošić naglasio je da će članovi HPK i dalje slati stočnu hranu potrebitima, te bi u narednom razdoblju bilo dobro da država osim financijske pomoći sklopi ugovore s velikim proizvođačima stočne hrane i na taj način pomogne proizvođačima. Također, još jednom je predložio izradu izvanrednog pravnog akta koji će omogućiti naknadu štete samo onim proizvođačima koji su iz poplavljenih područja. Nadalje, predložio je što hitniju isplatu poticaja za 2013. godinu kako bi se na najbrži način pomoglo proizvođačima poplavljenih područja. Svi su se složili da dolazi teško razdoblje jer su proizvođači izgubili sve te da će osigurati rješenja kako poljoprivredni proizvođači iz poplavljenih područja u narednim mjesecima ne bi ostali bez potrebnih donacija i pomoći.

Ažurirano ( Subota, 24 Svibanj 2014 11:57 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 

OBAVIJEST ZA DONATORE 22 Svibanj 2014

VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE DONATORE HRANE ZA STOKU

Sukladno odluci Hrvatskih Autocesta koja je stupila na snagu 21. svibnja 2014. godine u 17 sati procedura je sljedeća:

Vozači humanitarne pomoći u svrhu ostvarenja besplatnog prolaza autocestom, obvezuju se na izlaznim postajama naplate cestarine omogućiti uvid u humanitarnu pomoć koju prevoze, na zahtjev ovlaštenog radnika Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o., te preuzeti račun besplatnog prolaska vozila od blagajnika naplate cestarine. Prilikom povratka vozila, na izlaznoj postaji vozači su dužni blagajniku naplate cestarine predati račun besplatnog prolaza vozila. 

Vozači koji prilikom povratka vozila blagajniku naplate cestarine ne predaju navedeni račun, neće moći ostvariti pravo na besplatni prolaz autocestom. 

Vozači koji na zahtjev ovlaštenog radnika Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o. ne omoguće uvid u humanitarnu pomoć koju prevoze, neće moći ostvariti pravo na besplatni prolaz autocestom. 

Zbog evidencije besplatnih prolazaka potrebno je dostaviti naziv organizacije ili ime i prezime, registarsku oznaku i tip vozila, ulaznu i izlaznu naplatnu postaju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

  

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 133 od 159

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi