OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

Uskoro će započeti aktivnosti vezane za izbore u sva tijela Komore. Izbori će...

OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu&...

NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Hrvatska poljoprivredna komora raspisuje natječaj za prijam osobe na stručno ...

  • OBAVIJEST O IZBORIMA U HPK

  • OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM

  • NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Nalazite se:  

PRIJEVOZ STOČNE HRANE 09 Lipanj 2014

Zahvaljujući donatorima stočne hrane, autoprijevoznicima Lagermax, Miloš, Dinela, Baričević, Agros Petrinja te donatoru goriva Crodux derivati d.o.o. Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) osigurala je oko 50 kamiona za transport 1500 tona stočne hrane poplavljenim područjima istočne Slavonije. Trenutno HPK više ne može izdavati potvrde za besplatno gorivo što otežava daljnji transport stočne hrane. Za prijevoz preostalih donacija stočne hrane potrebno je još oko 100 kamiona s prikolicom. Za pomoć smo zamolili Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Zagrebački holding d.o.o..

Nadamo se njihovoj pomoći oko transporta kako bi naši poljoprivredni proizvođači dobili potrebnu stočnu hranu za cijelu godinu koja je pred njima. Donatore stočne hrane molimo za strpljenje dok se ne nađe rješenje za transport iste. Najnovije informacije možete pratiti na našoj web i Facebook stranici.  

E-mail Ispis PDF
 

HUMANITARNA POMOĆ 03 Lipanj 2014

Zbog upita stranih te domaćih donatora Hrvatska poljoprivredna komora otvorila je kunski i devizni račun za humanitarnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo poljoprivrede provoditi će nadzor nad financijskim sredstvima humanitarne pomoći. Svi koji su zainteresirani financijski pomoći poljoprivrednim proizvođačima mogu to učiniti uplatom na sljedeći račun: HR38 2340 0091 5106 6027 9 (PRIVREDNA BANKA ZAGREB).

E-mail Ispis PDF
 

Posjet poljoprivrednih proizvođača iz Poljske

Hrvatsku poljoprivrednu komoru jučer su posjetili predstavnici Poljoprivredne komore Malopolska (Poljska). Prilikom susreta predsjednik HPK Mato Brlošić predstavio je dosadašnji rad Hrvatske poljoprivredne komore, te trenutno stanje u poljoprivredi. Također, spomenuo je tešku situaciju koja je pogodila poljoprivredne proizvođače u poplavljenim područjima. Osim predsjednika HPK sastanku su prisustvovali, zamjenik predsjednika HPK Mijo Latin, potpredsjednik HPK Juraj Čiček, predsjednik županijske HPK Grad Zagreb Danko Dežđek te voditeljica odjela za međunarodne odnose Iva Milašinčić.

 

 

Više...
Ažurirano ( Utorak, 03 Lipanj 2014 14:37 )
E-mail Ispis PDF
 

DONACIJE STOČNE HRANE 27 Svibanj 2014

Udruga ''Vranac'' iz Samobora u koordinaciji s Hrvatskom poljoprivrednom komorom (HPK) u petak (23.5.) poslala je za Slavoniju prvih 10 tona sijena (darovali MV usluge Maik Vuković, OPG Juraj Čiček). Za troškove prijevoza pomogli su  Grad Samobor i firma Domikop, HPK i Crodux. Sijeno je dostavljeno u Mohovo kod Iloka na farmu Stanislava Šijakovića koji je zbrinuo 42 muzne krave  koje su vlasništvo Nedeljka Šuška iz sela Soljani uz Savu (kompletna evakuacija ljudi i stoke). 

Županijska komora Zagrebačke županije HPK poziva poljoprivrednike s područja Zagrebačke županije da se uključe u prikupljanje hrane za stoku s poplavljenih područja. Svi koji su u prilici pomoći važno je da sakupljanje i prijevoz do Slavonije bude u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom komorom koja je u koordinaciji sa stožerima u Slavoniji.

Iduća organizirana pošiljka pomoći s područja Zagrebačke županije planirana je u četvrtak 29. svibnja.

Zbog pravovremene organizacije prijevoza važno je najkasnije do utorka 27. svibnja javiti  vrstu i količinu hrane (sijeno, vreća kukuruza...) te kontakt osobe, tj. s kojeg područja je osoba koja bi darovala hranu i to na slijedeće kontakte:

-          Juraj Čiček (predsjednik Županijske komore Zagrebačke županije HPK)

mob: 099 3376 740

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

-          Hrvatska poljoprivredna komora

mob: 091 4882 714, 091 4883 111, 091 4883 110

tel: 01 6109 260, 01 6109 261, 01 6109 809

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 133 od 160

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi