Radionica

Poštovana/i,   sa zadovoljstvom Vas pozivamo na RADIONICU pod ...

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1. Agencija za plaćanja u pol...

Novosti u 2018. godini

IAKS MJERE RURALNOG RAZVOJA – NOVOSTI U 2018. GODINI Od ove godine u mje...

Natječaj za podmjeru 10.2.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 10.2. - POTPORA ZA OČUVANJE, ODRŽIVO KORIŠTE...

Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Poljoprivrednici, od ponedjeljka možete podnijeti zahtjev za potporu za 2018. godi...

  • Radionica

  • OBAVIJEST O IZMJENAMA NATJEČAJA ZA OPERACIJU 6.2.1.

  • Novosti u 2018. godini

  • Natječaj za podmjeru 10.2.

  • Mjere ruralnog razvoja za 2018. godinu

Nalazite se:  

Javni pozivi Agencije za poljoprivredno zemljište - srpanj

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je u srpnju ove godine 25 javnih poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u ukupnoj površini od 3075,1673ha.

Agencija će i dalje raspisivati javne pozive za poljoprivredno zemljište kojim je moguće raspolagati odnosno javni pozivi neće biti raspisani za katastarske čestice za koje postoji određeno ograničenje (npr. nalaze se u javnom vodnom dobru, u građevinskom području, u šumsko gospodarskoj osnovi ili su unutar  zaštićenog područja).

Poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se u zakup putem javnog poziva na rok od 50 godina. Sudionik Javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Sudionik Javnog poziva ostvaruje pravo prvenstva za zakup za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na temelju ostvarenog najvišeg zbroja bodova od mogućih 100  bodova:

a) Gospodarski program, do 60 bodova,

b) dosadašnji posjednik ako je u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja, 20 bodova,

c) visina ponuđene zakupnine, do 20 bodova, proporcionalno u rasponu od početne do dvostruke početne zakupnine.

Ako je više osoba izjednačeno po broju bodova i ponuđenoj zakupnini, najpovoljniji ponuditelj utvrđuje se javnim nadmetanjem sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine“ broj 120/13).

Općine i gradovi odnosno fizičke osobe koje su podnijele zahtjev za raspisivanje javnih poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, tijek obrade svojih zahtjeva mogu pratiti preko mrežnih stranica Agencije, rubrika Evidencije i obrasci (zahtjevi su  evidentirani po županijama http://www.zemljiste.mps.hr/djelatnosti-obrasci-i-evidencije-zahtjevi-za-zakup).

E-mail Ispis PDF
 

Copa-Cogeca vijesti 17 Srpanj 2014

Na sastanku s talijanskim predsjedništvom 14. srpnja 2014. godine, predsjednik Copa g. Albert Jan Maat istaknuo je nekoliko važnih zaključaka.

·Ministri poljoprivrede EU moraju se dogovoriti o hitnim mjerama koje bi trebalo poduzeti u sektoru mljekarstva kako bi EU proizvođači mogli zadovoljiti sve veću potražnju za mliječnim proizvodima diljem svijeta.

·Potrebno je pojednostavljenje birokracije.

·Potrebno je zadržati novac od visokih pristojbi u sektoru mlijeka.

·Pravila bi se trebala donosit više na lokalnoj razini, a ne kao do sada u većinom Bruxeless-u.

·Potrebno je odrediti jasne ciljeve.

·Programi ruralnog razvoja moraju uključivati ​​mjere vezane za šumarstvo, a one moraju biti unaprijeđene, kako bi se osigurao veći iznos raspoloživih sredstava. Pregovori se moraju nastaviti kako bi se postigao konsenzus o pravno obvezujućem sporazumu (POS) o šumama u Europi.

·Potrebno je osigurati fleksibilan sustav za autorizaciju nasada vinove loze koji kako bi se zajamčio jednostavan prijelaz iz sustava prava sadnje vinove loze, na novi sustav autorizacije za sadnju loze.

 

E-mail Ispis PDF
 

HUMANITARNA POMOĆ 11 Srpanj 2014

Zbog posljedica od nedavnih poplava poljoprivredni proizvođači izgubili su svoje domove i poslove u poljoprivrednoj proizvodnji. Na žalost, daljnjih godinu dana neće moći proizvoditi hranu za vlastite potrebe i za stoku. Od početka poplava pa do danas Hrvatska poljoprivredna komora prikuplja donacije stočne hrane, pomaže oko transporta iste i šalje na ugrožena područja. S obzirom da će stočna hrana biti potrebna cijelu godinu, poljoprivredni proizvođači neumorno zovu našu instituciju i žele poslati što više hrane u skladišta. Trenutno su poljoprivredni radovi u punom jeku te se na svim livadama po cijeloj zemlji kosi trava koja će se balirati i spremati u silose ili skladišta za zimu. Također, neophodna je pomoć za financiranje prijevoza (goriva) stočne hrane do skladišta za poplavljena područja.

Do sada je Hrvatska poljoprivredna komora putem donacija prijevoznika i naftnih kompanija koordinirala prijevoz za oko 1000 tona stočne hrane i sijena. Trenutno je u našim evidencijama zabilježeno još 125 kamiona stočne hrane za koje je potrebno cca 25.000 litara goriva. Obratili smo se nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj, ali na žalost nismo naišli na pozitivan odgovor. Slijedom navedenog otvoren je kunski i devizni račun za humanitarnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo poljoprivrede provoditi će nadzor nad financijskim sredstvima humanitarne pomoći. Svi koji su zainteresirani financijski pomoći poljoprivrednim proizvođačima i prijevozu stočne hrane mogu to učiniti uplatom na humanitarni račun Komore: HR38 2340 0091 5106 6027 9 (PRIVREDNA BANKA ZAGREB).

E-mail Ispis PDF
 

Copa-Cogeca organizira event 11 Srpanj 2014

U suradnji s DG Agri Copa-Cogeca organizira degustaciju hrane i tombolu na BRUXELLES-CHAMPETRE događaju koji će se održati 21. Rujna, 2014 godine u DG Agri paviljonu. Na događaju će sudjelovati oko 60 000 potrošača. Cijeli događaj biti će prezentiran u medijima. Ukoliko želite pridonijeti sa svojim proizvodma u degustaciji hrane ili tombole, molimo pošaljite email na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 132 od 161

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi