ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

Nakon uspoređivanja s izvornim tekstom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnik...

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom danas je objavila Natje...

JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

Prijedlog pravilnika o provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CL...

ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s i...

Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Poštovani, Objavili smo Glasnik HPK u kojem možete čitati o aktualnosti...

  • ISPRAVAK PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERE M4

  • OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

  • JAVNA RASPRAVA PRIJEDLOGA PRAVILNIKA

  • ZAPOČELO IZDAVANJE KONAČNIH ODLUKA ZA SVINJOGOJSTVO I PERADARSTVO

  • Glasnik Hrvatske poljoprivredne komore

Nalazite se:  

IZLOŽBA VINA 23 Travanj 2014

Obavijest o organiziranju XV. županijske izložbe vina u Varaždinskoj županiji 2014. godine „Vinska rapsodija 2014“
Nakon desetogodišnje pauze (od 2004.g) ponovno se organizira zajednička izložba vina svih udruga vinogradara i vinara, malih, srednjih i velikih vinogradara i vinara Varaždinske županije u razdoblju od 17. svibnja 2014. do 25. svibnja 2014. godine. Idejni projekt XV. županijske izložbe vina Varaždinske županije 2014. godine „Vinska rapsodija 2014“ izradili su mr.sig. Željko Lukinić, dipl.ing.kem i Davor Hižak, dipl.ing.preh.tehn. iz tvrtke WinACon vinarstvo i konzalting j.d.o.o.
Idejni projekt je prihvaćen i podržan od strane Varaždinske županije.
Idejni projekt je odobren od organizacijskoga odbora županijske izložbe vina Varaždinske županije sastavljenoga od predsjednika svih 20 udruga vinogradara, vinara i voćara.
XV. županijska izložbe vina Varaždinske županije „Vinska rapsodija 2014“ ima postavljene sljedeće ciljeve:
- Prodajni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata prezentirati, ponuditi i prodavati zlatno i srebrno ocijenjena vina u kombinaciji s određenom namirnicom (očekuje se prodaja više od 2000 boca/butelja vina)
- Prvi edukativni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata educirati stanovnike o postojanju dobrih i jako dobrih vina iz vinograda oko Lepoglave, Ivanca, Novoga Marofa, Varaždina, Varaždinskih Toplica i Ludbrega.
- Drugi edukativni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata, uz odobrenje, učenici onih struka koje mogu biti u svezi sa izložbom vina (vinogradari, vinari, voćari, kuhari, slastičari, konobari, itd) će prezentirati svoja teorijska i praktična znanja gostima i stanovnicima Varaždinske županije.
- Društveno korisni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata, prikupljati će se knjige za školsku knjižnicu jedne osnovne škole, na području Varaždinske županije, s najmanjim knjižnim fondom.
Na županijskoj izložbi vina sudjelovati će i vinari iz susjednih županija i nadamo se odazivu vinara iz susjednih država.
Na županijskoj izložbi vina sudjeluju i proizvođači opreme za preparata za vinogradarstvo i vinarstvo kao i udruge čija djelatnost može utjecati na turističku ponudu Varaždinske županije.
Svečano otvorenje županijske izložbe vina Varaždinske županije 2014. godine 17. svibnja 2014.g (subota), u 12:00 sati, u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.
U dva dana, 17. i 18. svibnja 2014.g. sva vina sa županijske izložbe vina biti će prezentirana i moći će se degustirati s točno određenom namirnicom (sukladno preporukama enologa) u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.
U devet dana, od 17. do 25. svibnja 2014.g. sva zlatna i visoko ocijenjena srebrna vina sa županijske izložbe vina biti će prezentirana i moći će se degustirati s točno određenom namirnicom (sukladno preporukama enologa) u 30-tak objekata u svim gradovima županije i onim općinama u županiji koje posjeduju potrebne resurse.
Svečano zatvaranje XV. županijske izložbe vina Varaždinske županije 2014. godine „Vinska rapsodija 2014“ 25. svibnja 2014.g (subota) u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.
Ažurirano ( Srijeda, 23 Travanj 2014 11:25 ) Written by: tajana
E-mail Ispis PDF
 

Predavanje o programu ruralnog razvoja 16 Travanj 2014

Pozivamo vas na predavanje o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. koje organizira županijska komora Primorsko-goranske županije Hrvatske poljoprivredne komore u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Predavanje će se održati 24. travnja (četvrtak) 2014. godine s početkomu 12.00 sati u prostorijama Poljoprivredne zadruge Cres, na adresi Šetalište 20 travnja 62, 51557 Cres.

Predavač: g. Dragomir Đević, Ministarstvo poljoprivrede

Ljubazno vas molimo da sudjelovanje na predavanju prijavite najkasnije do 23. travnja 2014. godine na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , tel: 01 6109 809 ili fax: 01 6109 810.

E-mail Ispis PDF
 

Prijedlog novog Zakona o komasaciji 15 Travanj 2014

Obavještavamo vas da je na stranicama Ministarstva poljoprivrede objavljena  informacija o početku Javne rasprave o Prijedlogu novog Zakona o komasaciji. Više na linku:  http://www.mps.hr/default.aspx?id=11732

 

E-mail Ispis PDF
 

Mogućnost organizacije B2B sastanka tijekom „Međunarodnog festivala za biznis“ u Velikoj Britaniji 11 Travanj 2014

U lipnju i srpnju 2014. godine u Liverpoolu  će se održati  „Međunarodni  festival za biznis“  - IFB 2014. Festival koji podržava britanska Vlada i Agencija za promicanje trgovine i investicija (UKTI) tijekom dva mjeseca obuhvatit će više od 150 poslovnih i kulturnih događanja, a organizatori očekuju oko 250,000 posjetitelja. IFB će se fokusirati na sedam ključnih tematskih cjelina: pomorstvo, logistika i energetika; visoko obrazovanja i istraživanje; gradovi i urbano poslovanje; proizvodnja, znanosti i tehnologija; znanje, profesionalne i financijske usluge; industrija niskih emisija C02 i obnovljiva energija te kreativno i digitalno znanje.

Zainteresiranim tvrtkama dostupna je online platforma „IFB Business Club“ na kojoj se mogu besplatno registrirati i na taj način ostvariti nove poslovne kontakte i pronaći partnere te dogovarati sastanke s ostalim registriranim poslovnim subjektima.

 Više informacija o festivalu: www.ifb2014.com/About-IFB-i2.html

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 132 od 154

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi