IZBORI HPK 2017.

U 2017. godini u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (Komora) provode se Izb...

PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

Pravno ekonomska klinika je volonterski projekt Pravnog i Ekonomskog fakulteta u O...

HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore zajedno sa predstavnicima Poljoprivred...

  • IZBORI HPK 2017.

  • PRAVNO EKONOMSKA KLINIKA

  • HPK potpisala deklaraciju sa 6 poljoprivrednih komora

Nalazite se:  

RASPRAVA O MODELU ISPLATE POTICAJA 16 Lipanj 2014

Danas u 16.30 sati Upravni odbor HPK ima završnu raspravu oko novog modela poljoprivrednih potpora 2014.-2020.. Okrugli stol na istu temu te održat će se u srijedu 18.6.2014. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2. 
Ukoliko imate konstruktivnih prijedloga slobodno nam pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
E-mail Ispis PDF
 

Krenula isplata poticaja 12 Lipanj 2014

U četvrtak, 12. lipnja 2014. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s isplatom 2. dijela izravnih potpora, koje su za 2013. godinu odobrene za 96.785 poljoprivrednih gospodarstava. Riječ je o 1,2 milijarde kuna iz Državnog proračuna za regionalno plaćanje (koje uključuje: oranice, livade i pašnjake, mlijeko, ovce i koze, tov goveda i duhan) i premije (za krave dojilje, ovce i koze), koje će u sljedećih nekoliko dana biti isplaćeno na žiro račune korisnika. Time ujedno završava isplata za 2013. godinu.

 

Poljoprivrednim gospodarstvima koja imaju porezni dug, odobreni iznos izravne potpore umanjen je za iznos dugovanja, sukladno evidenciji Porezne uprave, a od tzv. prijeboja dugovanja izuzeta su poljoprivredna gospodarstva koja se nalaze u područjima zahvaćenim poplavom.

 

Podsjetimo, od ulaska Hrvatske u EU, isplate izravnih potpora obavljaju se dva puta godišnje. Tijekom veljače ove godine isplaćen je 1. dio izravnih potpora poljoprivrednicima (regionalno plaćanje i premije) u ukupnom iznosu od 1,03 milijarde kuna. Financiran je iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi - ukupno 713 milijuna kuna (sva predviđena EU sredstva), dok je istovremeno iz Državnog proračuna RH isplaćeno 317 milijuna kuna, odnosno ukupan raspoloživ iznos državne pomoći za osjetljive sektore (šećerna repa, rasplodne krmače, mliječne krave, duhan i maslinovo ulje) te za IAKS mjere ruralnog razvoja (ekološka i integrirana poljoprivreda; teži uvjeti gospodarenja te izvorne pasmine i zaštićeni kultivari).

 

Ujedno napominjemo da su od 9. lipnja preko zaštićene mrežne aplikacije – AGRONET poljoprivrednicima dostupne Odluke o ostvarivanju prava na izravna plaćanja za 2013. godinu (regionalno plaćanje), kojima svaki korisnik može pristupiti pomoću svog  korisničkog imena i zaporke te u izborniku „Odluke“ preuzeti odluke za svoje gospodarstvo. Ukoliko korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti AGRONET-u mogu to učiniti putem regionalnih ureda Agencije za plaćanja u svim županijama (potrebno je osobno doći s korisničkim imenom i zaporkom za pristup AGRONET-u). Na Odluku korisnik ima pravo podnijeti prigovor povjerenstvu za prigovore u Agenciji za plaćanja u roku od 30 dana od dostave Odluke putem Agronet sustava (odnosno od 9. lipnja 2014.).

E-mail Ispis PDF
 

PRIJEVOZ STOČNE HRANE 09 Lipanj 2014

Zahvaljujući donatorima stočne hrane, autoprijevoznicima Lagermax, Miloš, Dinela, Baričević, Agros Petrinja te donatoru goriva Crodux derivati d.o.o. Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) osigurala je oko 50 kamiona za transport 1500 tona stočne hrane poplavljenim područjima istočne Slavonije. Trenutno HPK više ne može izdavati potvrde za besplatno gorivo što otežava daljnji transport stočne hrane. Za prijevoz preostalih donacija stočne hrane potrebno je još oko 100 kamiona s prikolicom. Za pomoć smo zamolili Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Zagrebački holding d.o.o..

Nadamo se njihovoj pomoći oko transporta kako bi naši poljoprivredni proizvođači dobili potrebnu stočnu hranu za cijelu godinu koja je pred njima. Donatore stočne hrane molimo za strpljenje dok se ne nađe rješenje za transport iste. Najnovije informacije možete pratiti na našoj web i Facebook stranici.  

E-mail Ispis PDF
 

HUMANITARNA POMOĆ 03 Lipanj 2014

Zbog upita stranih te domaćih donatora Hrvatska poljoprivredna komora otvorila je kunski i devizni račun za humanitarnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo poljoprivrede provoditi će nadzor nad financijskim sredstvima humanitarne pomoći. Svi koji su zainteresirani financijski pomoći poljoprivrednim proizvođačima mogu to učiniti uplatom na sljedeći račun: HR38 2340 0091 5106 6027 9 (PRIVREDNA BANKA ZAGREB).

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 132 od 159

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi