NAGRADA "ZLATA VRIJEDAN"

U subotu, 24. lipnja 2017. godine od 10-12 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni...

OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM - SIKIREVCI

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu&...

VIJESTI IZ ORGANIZACIJE COPA COGECA

U nastavku možete pročitati najnovije vijesti iz raznih poljoprivrednih sektora:

VIJESTI IZ ORGANIZACIJE COPA-COGECA

MOGUĆNOST  RASTA CIJENA GNOJIVA ZBOG NOVIH EUROPSKIH PRAVILA Europarlamen...

Priopćenje za medije, 10.04.2017.

Na današnjem sastanku s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejo...

  • NAGRADA "ZLATA VRIJEDAN"

  • OBAVIJEST O PRODAJI IZRAVNOM POGODBOM - SIKIREVCI

  • VIJESTI IZ ORGANIZACIJE COPA COGECA

  • VIJESTI IZ ORGANIZACIJE COPA-COGECA

  • Priopćenje za medije, 10.04.2017.

Nalazite se:  

JAVNI POZIV ZA ZAKUP - ČAZMA

Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) i Odluke o raspisivanju javnog poziva za dodjelu zakupa za ribnjak u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Čazme, KLASA: 320-02/16-02/7, URBROJ: 370-04-17-8, od 09. lipnja 2017., Agencija za poljoprivredno zemljište dana 09. lipnja 2017. objavljuje javni poziv za dodjelu zakupa za ribnjak Sišćani u vlasništvu RH na području Grada Čazme. Više informacija na: http://zemljiste.mps.hr/novosti/natjecaji/javni-poziv-za-zakup-ribnjaka-sišćani-na-području-grada-čazme-–-09.-lipnja-2017/

 

E-mail Ispis PDF
 

TRAJNI PRESTANAK RIBOLOVNIH AKTIVNOSTI

Ministarstvo poljoprivrede je nakon administrativne obrade pristiglih zahtjeva za potporu za mjeru I.10. „Trajni prestanak ribolovnih aktivnosti“ Operativnoga programa za pomorstvo i ribarstvo, izdalo Odluke o privremenoj raspodjeli sredstava te je izrađena privremena rang lista korisnika koji udovoljavaju uvjetima Pravilnika i Natječaja.
 
Više...
E-mail Ispis PDF
 

OBAVIJEST STOČARIMA

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017.  objavljen je Naputak Ministarstva poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Naputkom se propisuje postupanje Agencije za poljoprivredno zemljište i jedinica lokalne samouprave u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13. i 48/15.) koja je prestala važiti 31. svibnja 2015. 

 

Više...
E-mail Ispis PDF
 

USPJEŠNA PRIČA

Programom ruralnog razvoja do novih zapošljavanja

Jan Marinac je predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika Agro koja od svog osnutka 2011. godine pomaže mladim poljoprivrednicima u ostvarivanju njihovih ciljeva:“Za razliku od Europske unije gdje je prosjek mladih obiteljskih gospodarstava 7%, u Hrvatskoj je on čak 9%. Riječ je o nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u dobi između 18 i 40 godina. Jedan od razloga zbog čega je taj broj veći u Hrvatskoj je vjerojatno visoka nezaposlenost među mladima zbog koje se veliki broj njih vraća na obiteljska gospodarstva i uz pomoć fondova EU pokušava pokrenuti posao“, rekao nam je Marinac.

Više...
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 6 od 140

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi